Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas futbola izlases rekordists, bijušais Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" pussargs Jons-Ārne Rīse savu sporta karjeru turpinās distanču slēpošanā, vēsta vietējie mediji.

36 gadus vecais Rīse parakstījis līgumu ar profesionālo komandu "Team BN Bank" un jau šoziem sāks startēt distanču slēpošanas sacensībās. Līdz tam viņš aizvadīs augsta līmeņa treniņnometnes. Debija jaunajā sporta veidā Rīsem paredzēta jūlija beigās, kad viņš startēs rollerslēpošanas sacensībās.

Līdz šim bijušais futbolists uz rollerslēpēm stāvējis tikai vienreiz, norāda portāls "tv2.no". Rīss atzinies, ka viņa galvenais mērķis sākumā ir nepavadīt trasē vairāk kā 50% vairāk laika nekā viņa komandas biedri.

"Futbols ir viens no sarežģītākajiem sporta veidiem, taču spēlētāji nav tik labi trenēti," viņš saka. "Un es nolēmu, kāpēc gan nepamēģināt un nepieņemt šo izaicinājumu? Taču tas ir grūti - es neatceros, kad būtu trenējies tik smagi. Tas ir sasodīti sāpīgi, jo ķermenim ir jāpielāgojas. Gribu redzēt, cik daudz es no sava organisma varu "izspiest". Domāju, daudz ko nozīmēs arī mentālā puse."

"Jonam-Ārnem nebūs problēmu ar vajadzīgās fiziskās formas sasniegšanu," uzskata viņa komandas biedrs Eisteins Patersens. "Lai arī Norvēģijā ir ļoti labi distanču slēpotāji, mēs varam kaut ko iemācīties no cilvēka, kurš ir spēlējis pasaules lielākajās futbola līgās, aizvadījis visvairāk spēļu izlasē un uzvarējis UEFA Čempionu līgā."

Ideja par futbolista piesaistīšanu radās "Team BN Bank" vadībai, kas vēlējās pārbaudīt, vai futbolisti var būt sekmīgi distanču slēpošanas sacensībās.

Norvēģijas izlasē Rīse aizvadījis 110 spēles, kas ir valstsvienības rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!