Foto: AP/Scanpix/LETA
Grieķijas futbola kluba "Olympiakos" īpašnieks Evangels Marinaks (attēlā) par neapmierinošu sniegumu piespriedis superlīgas komandai 400 tūkstošus eiro lielu soda naudu un daļu spēlētāju aizsūtījis piespiedu atvaļinājumā, ziņo aģentūra AFP.

Pēc 26 kārtām Pireju klubs Grieķijas superlīgas čempionāta kopvērtējumā ieņem trešo vietu, taču "Olimpiakos" īpašnieks nav apmierināts ar komandas sniegumu pēdējās spēlēs, pārmetot, ka futbolisti vairāk domājot par naudu nekā sportu. Marinaku īpaši sadusmoja neizšķirta spēle 1:1 pret "Levadiakos" komandu Lieldienās.

"Es "Olympiakos" komandu izveidošu no jauna un tā kļūs par komandu, kādu mēs sapņojam redzēt," saka grieķu biznesmenis, kuram pieder arī Anglijas futbola klubs "Nottingam Forest", veltot bargus pārmetumus futbolistiem: "Amatieru komandas pārtiek no mazumiņa, bet viņi un fani mīl "Olympiakos" vairāk nekā jūs. Jūs vairāk domājat par savām smalkajām mājām un mašīnām nekā par komandu. Es jums maksāju miljonus, bet jūs neko nedodat pretī. Pēc jūsu pieprasījuma es atlaidu trīs trenerus, bet beigās izskatās, ka vaina ir jūsos pašos."

Puse no soda naudas summas, ko Marinakis iekasēs no spēlētājiem, ir par maču pret "Levadiakos", bet otra puse — par neizšķirto spēli pret principiālajiem pretiniekiem "Panathinaikos". Šo naudu biznesmenis sola investēt kluba amatieru komandās.

Atlikušajās trijās regulārā čempionāta spēlēs "Olympiakos" rindas aizpildīs kluba jauniešu komandas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!