Foto: DELFI
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pirms 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Turciju noslēpumaini izteicās par iespējamo sastāvu un dažu līderu potenciālo dalību mačā.

Latvijas izlase svelmainajā Turcijas pilsētā Konjā ieradās otrdien ar čarterreisu no Rīgas, un vakarpusē aizvadīja oficiālo treniņu 45 000 sēdvietu ietilpīgajā, modernajā Konjas stadionā. Lai gan pa dienu Konjā gaiss iesila līdz aptuveni +35 grādiem, vakarpusē treniņā stadionā jau bija pietiekami labi laika apstākļi un svelmi nevarēja just. Latvijas izlases treneri nolēma izmantot noteiktās priekšrocības un nerīkoja atklāto treniņu, ļaujot medijiem un interesentiem noskatīties vien pirmās 15 minūtes.

Tikpat noslēpumains Pahars bija preses konferencē un neteica, kuri spēlētāji varētu spēlēt un kuri - nē.

"Izlasē mums ir viss kārtībā, esam gatavi rītdienas spēlei. Šeit ir futbola zeme. Visur, kur ej, ir futbols. Tas priecē, tas dod stimulu futbolistiem un arī treneriem," par Turcijā valdošo futbola atmosfēru izteicās Pahars.

Lai gan Turcijas žurnālisti centās no Pahara sagaidīt prognozi par Turcijas iespējām tikt uz EURO 2016, Pahars ironiski atbildēja, ka arī Latvijai ir cerības, bet jautājums - cik lielas. "Bet Turcijas iespējas ir viņu problēmas."

Vairākiem Latvijas izlases futbolistiem, piemēram, kapteinim Kasparam Gorkšam un Valērijam Šabalam, pēdējā laikā nācies maz doties laukumā, kas ir viena no valstsvienības problēmām pirms mača pret Turciju. Tomēr Pahars atgādināja, ka Gorkšs ir ne tikai komandas kapteinis, bet arī līderis, un ar to viss iz izteikts. "Jā, Gorkšs un Šabala nav optimālajā formā, bet viņi 2-3 dienas ir aizvadījuši intensīvus treniņus un izskatās labāk. Gorkšs ir līderis un domāju, ka par viņa spēlēšanu jautājumu nav. Mums vēl ir treniņš priekšā, rīt skatīsimies, kas dosies laukumā."

Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas izlases rindās ir Aleksandrs Cauņa, kuru mēdz dēvēt par "atslēgas" spēlētāju valstsvienībā, jo ap viņu var veidot komandas spēles stilu. Pahars joprojām bija izvairīgs, vai Cauņa dosies laukumā un jau pamatsastavā. Lai gan Cauņa nepiedalījās visos izlases treniņos, jo pievienojās nedaudz vēlāk, Pahars slavēja futbolista labo sportisko formu, kas, ņemot vērā viņa iepriekšējās likstas ar traumām, ir apsveicama.

"Iespēja spēlēt [pamatsastavā] ir visiem spēlētājiem. Manuprāt, katrs treneris pirms spēles zina sastāvu, bet jautājums ir par 1-2 pozīcijām. Bet atkārtoju - iespējas ir visiem tikt laukumā. Katru reizi ir cits pretinieks, cita spēle, tāpēc arī taktika cita. Rīt redzēsim," izteicās Pahars.

Latvijas futbola izlasei oficiālajās spēlēs ir pozitīva bilance cīņā pret Turciju - divi neizšķirti un viena uzvara. Turcijas izlases galvenais treneris Fatihs Terims gan par to neuztraucas, jo turki ceturtdienas mačā domā tikai un vienīgi par uzvaru, kas viņiem saglabātu cerības tikt uz EURO 2016. "Iepriekšējā spēlē Rīgā, kas noslēdzās 1:1, neizmantojām savas iespējas. Mums bija jau pirmajā puslaikā jānodrošina pārsvars, ko neizdarījām. Nevar teikt, ka mēs toreiz nespēlējām labi, vienkārši neizmantojām savas iespējas. Bumbai ir jāšķērso vārtu līnija, lai būtu "gols". Tāda ir spēle, un tāpēc interesanta. Mums ātri jāgūst vārti un tas būs galvenais uzdevums. Ticu, ka daudziem futbolistiem rīt būs cita attieksme, būs citādāka spēle un citādāks iznākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!