Foto: F64

Bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc atkāpšanās bija domājis vairākus mēnešus ieturēt pauzi, tomēr saņēmis darba piedāvājumu ārzemēs un aprīļa beigās dodas uz pārrunām.

Pahars marta beigās pēc valstsvienības apkaunojošā zaudējuma pārbaudes spēlē Gruzijā atkāpās no amata. Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs valstsvienību vadīja kopš 2013. gada, kad šajā amatā nomainīja Aleksandru Starkovu.

Uzreiz pēc atkāpšanās no amata Pahars ar ģimeni aizbraucis uz Angliju "izvēdināt galvu" un atpūsties, nav sekojis līdzi Latvijas futbola notikumiem, bet atgriežoties viņu gaidījis nepatīkams pārsteigums – līdzšinējā izlases mājas spēļu vietā "Skonto" stadionā noņemti krēsli un apdraudēta līdzjutēju un visas futbola sabiedrības ilgi gaidītā spēle pret Portugāli.

"Biju nedēļu prom, pēc spēles ar Gruziju ar ģimeni aizbraucu. Pat neiedziļinājos notiekošajā [Latvijas futbolā]. Tagad braucu gar "Skonto" stadionu, bet tur nav krēslu. Absurds, mums drīz spēle pret Portugāli," neformālajā tikšanās ar žurnālistiem teica Pahars. "Tagad gribu atbalstīt puišus, jo viņiem jau jāspēlē. Lai nenokar degunus, jo nav jau pasaules gals – treneri nāk un iet. Man tā ir maziņa traģēdija. Pēc mēneša domāšu jau savādāk. Bet viņiem jāspēlē pret Portugāli."

Pahars aicināja sabiedrībai būt vienotai un atbalstīt jauno treneri. "Esam neapskaužamā situācijā. 124. vieta pasaules rangā, visu laiku zemākā. Bet tāda ir situācija. Nav stadiona, izlasei nav savas bāzes, valsts nepalīdz. Tas ir jāmaina. Viegli ir kritizēt. Bet tagad vajag atbalstu. Vai nu esam kopā, vai nu esam, kur esam."

Pahars pēc notiekošā nedomā mest pie malas trenera darbu, jo tieši Latvijas izlasē sajutis un pilnībā sapratis, ka grib būt treneris. Kā uzsvēra Pahars, tieši pretēji, viņš jau 25. aprīlī lidos uz Angliju, kur paredzētas darba pārrunas. Pēc Pahara teiktā, piedāvājums ir nopietns, to izteicis kāds klubs. "Neko vairāk negribētu teikt. Kamēr neesmu parakstījis un visu sarunājis, negribētu neko teikt. Varbūt vajadzēja spert nākamo soli, lai attīstītos un virzītos uz priekšu."

Bijušais "Southampton" uzbrucējs neslēpa, ka pēc aiziešanas no Latvijas izlases trenera amata gribējis ieturēt vairāku mēnešu pauzi. Viņš domājis uzturēties ārpus Latvijas, atpūsties, lai atgūtos pēc atkāpšanās, tomēr sekojis piedāvājums. No Pahara teiktā saprotams, ka viņam piedāvāts kāda ārzemju kluba galvenā trenera amats, bet viņš pats labprāt kādreiz strādātu atkal Latvijas klubā.

"Man izlasē pietrūka ikdienas darba, kas ir kluba trenerim. Es labāk jūtos futbola laukumā, nevis uzvalkā un birojā," sacīja Pahars.

Pahars atklāja, ka viņam bijis viens cits piedāvājums, bet tas nav bijis nopietns un to viņš nav izmantojis, bet tad sekojis tagadējais piedāvājums. Pahars uzsvēra, ka treneru tirgus ir sarežģīts, tajā nav viegli iekļauties, bet darbs valstsvienībā dod zināmas priekšrocības. Ja pārrunas būs sekmīgas un viņš iegūs darbu, tad uz jauno darba vietu varētu doties arī daži cilvēki, kuri bija Pahara treneru korpusā valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!