Foto: LETA

Par Latvijas futbola vicečempionu "Skonto" valdes locekli ievēlēts Kārlis Villerušs, kurš pirms tam šogad futbola sabiedrībā izpelnījās nopēlumus par dažādiem lēmumiem.

Villerušs iepriekš 13 gadus strādājis par Rīgas Domes Sporta pārvaldes priekšnieku.

"Devu savu piekrišanu darbam šajā amatā pēc ilgām sarunām ar kluba īpašniekiem," norāda Villerušs, kurš savulaik arī pildījis FK "Rīga" prezidenta pienākumus. "Saprotams, ka "Skonto" patlaban pārdzīvo grūtāku periodu. Analizēšu esošo situāciju, pamazām pārņemšu lietas, un mēģināsim izkļūt no sarežģītā stāvokļa. Katrā ziņā šobrīd turpinās nopietns darbs, lai "Skonto" vārds nepazustu no Latvijas un arī Eiropas futbola kartes."

Sestdien, 20. decembrī "Skonto FC" komanda sapulcēsies uz pirmo treniņu pēc atvaļinājuma. Šajā nodarbībā piedalīsies vienīgi pašmāju spēlētāji, bet ārzemnieki pievienosies komandai pēc Jaungada.

Villerušs savulaik vadīja futbola klubu "Rīga", kurš vēlāk bankrotēja un beidza pastāvēt. Šogad Villerušs izpelnījās futbola sabiedrības un Latvijas Futbola federācijas (LFF) kritiku, pieņemot vairākus dīvainus lēmumus. Pavasarī Latvijas futbola virslīga nolēma nepielaist dalībai sacensībās "Skonto" un Daugavpils "Daugavu", tomēr Villeruša vadītā LFF Apelāciju komisija šo lēmumu atcēla. Rudenī Apelāciju komisija nolēma, ka "Skonto" un "FC Jūrmalai" par pārkāpumiem ir jāatņem nevis trīs punkti kopvērtējumā, bet tikai viens. Pēc tam Villerušu no amata atstādināja LFF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!