Foto: Shutterstock
Austrumtimora izslēgta no 2023. gada Āzijas kausa izcīņas, jo atklāta valsts Futbola federācijas blēdīšanās ar futbolistu datiem, viltojot viņu dokumentus, paziņojusi Āzijas Futbola savienība (AFC).

Austrumtiomoras Futbola federācija (FFTL) viltojusi vairāku Brazīlijas futbolistu dokumentus, lai nodrošinātu viņiem vai kādam no vecākiem timoriešu izcelsmi.

Pēc disciplinārās komisijas veiktās izmeklēšanas, kas notika sadarbībā ar FIFA, AFC lēma par Austrumtimoras izslēgšanu no Āzijas kausa un piemēroja sodu 20 tūkstošu dolāru (18,6 tūkstoši eiro) apmērā. Trīs gadu diskvalifikācija piespriesta FFTL ģenerālsekretāram Amandiu de Araužo Sarmentu, kuram būs arī jāsamaksā sods - 9000 dolāru.

"Izmeklēšana identificēja 12 Brazīlijā dzimušus futbolistus, kas AFC administratīvajā sistēmā tika reģistrēti ar viltotām Austrumtimoras dzimšanas vai kristību apliecībām," teikts AFC paziņojumā.

Trīs brazīlieši jau pārstāvēja Austrumtimoras izlasi tās pirmajā uzvarā pār Kambodžu pirms četriem gadiem, bet vēl seši komandai palīdzēja 2015. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!