Foto: AP/Scanpix
Lai gan Vācijas futbola bundeslīgas vicečempionei "Leipzig" un Austrijas flagmanim "Salzburg" ir viens un tas pats īpašnieks, šīs komandas varēs startēt Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) rīkotajā Čempionu līgas turnīrā.

Abi klubi pieder enerģijas dzērienu ražotājam "Red Bull", un bažas abu komandu dalībai UEFA Čempionu līgā radīja tieši fakts, ka tām ir viens īpašnieks.

Tomēr otrdien izplatītajā paziņojumā UEFA norādīja, ka nekādas normas ar šo komandu dalību turnīrā netiek pārkāptas, turklāt to struktūrās veiktas nepieciešamās izmaiņas.

"Pēc veiktās izmeklēšanas un klubu veiktajām pārmaiņām to struktūrās esam nonākuši pie slēdziena, ka nevienai fiziskai vai juridiskai personai nav ietekmes vairāk nekā vienā klubā, kas piedalās UEFA rīkotajos turnīros," sacīts paziņojumā.

"Leipzig" UEFA Čempionu līgas grupu turnīram kvalificējās automātiski, kad iepriekšējā sezonā bundeslīgā negaidīti izcīnīja otro vietu, atpaliekot vien no spēcīgās Minhenes "Bayern". Tā kluba vēsturē bija pirmā sezona Vācijas augstākajā līgā.

Tikmēr "Salzburg" par Austrijas čempioni šogad kļuva jau ceturto reizi pēc kārtas, un UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīru tā sāks no otrās kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!