Foto: AFP/Scanpix

Savulaik Pasaules kausā un Eiropas čempionātā triumfējušais spāņu aizsargs Alvaro Arveloa sestdien paziņoja par futbolista gaitu noslēgšanu.

Pašlaik 34 gadus vecais Arveola norādīja, ka viņam vairs nav motivācijas turpināt spēlēt.

"Ir pienācis laiks teikt atvadas. Esmu nolēmis kārt futbola zābakus uz nagliņas un aiziet no šī sporta," pauda Arveola. "Daudzi centās mani iedrošināt turpināt spēlēt, jo vēl joprojām atrodos labā fiziskajā kondīcijā. Tomēr tas vairāk ir psiholoģiskas dabas jautājums."

Arveolam esot bijuši piedāvājumi turpināt karjeru Ķīnā vai Ziemeļamerikā, tomēr no šīm iespējām viņš atteicies tieši motivācijas trūkuma dēļ.

"Ir pienācis laiks teikt "pietiek", jo piedāvājumi, kas man tika prezentēti, nav tas, kāpēc tik ļoti mīlēju futbolu," pauda Arveola.

Kopā ar Spānijas izlasi Arveola 2008. un 2012. gadā kļuva par Eiropas čempionu, kā arī 2010. gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā.

Spānijas izlasē aizsargs nospēlēja 56 spēles.

Savu karjeru Arveola sāka karaliskajā Madrides "Real" klubā, turklāt viņš spēlējis arī Lakorunjas "Deportivo" un "Liverpool" rindās. Savukārt pirms iepriekšējās sezonas viņš pievienojās Anglijas komandai Vesthemas "United", kur gan nospēlēja tikai četrus mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!