Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss paziņoja valstsvienības kandidātu sarakstu augusta sākumā paredzētajai treniņnometnei, kuras ietvaros mūsu komanda startēs tradicionālajā Baltijas kausa izcīņā, informēja Latvijas Futbola federācija.

Kandidātu sarakstā šobrīd iekļautas 19 futbolistes. Valstsvienība uz treniņnometni vienkopus sapulcēsies pirmdien, 1. augustā. Turpmākās dienas komanda dzīvos viesnīcā "Radisson Blu Daugava Hotel", un pēc apstiprinātā darba plāna trenēsies "Arkādija" stadionā, Rīgā.

Baltijas Kausa izcīņas ietvaros Latvijas izlase 4. augustā tiksies ar Lietuvu, 5. augustā – Igauniju, savukārt 7. augustā paredzēta noslēdzošā turnīra spēle ar Fēru salu komandu. Visas Latvijas izlases spēles notiks dabīgā zālāja laukumā stadionā "Arkādija", Uzvaras bulvārī, Rīgā.

Fēru salu izlases dalība šajā turnīrā kļuva iespējama, pateicoties šīs valsts federācijas izrādītajai iniciatīvai un iepriekš veiktajai komunikācijai caur Igaunijas Futbola federāciju, LFF.lv informēja valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss.

"Ar Igaunijas Futbola federācijas starpniecību, Fēru salu futbola federācijas pārstāvji savulaik izteica vēlēšanos aizvadīt pārbaudes spēles ar Baltijas valstu komandām. Kā zināms, jūlijā Fēru salu WU-18 meiteņu futbola izlase jau startēja Lietuvā notikušajā UEFA Attīstības turnīrā. Ņemot vērā, ka tieši augusta sākumā mums bija paredzēts Baltijas Kauss gan sievietēm, gan arī WU-15 meiteņu izlasēm, kā arī to, ka šis turnīrs savu tradīciju ziņā pašlaik vēl nav salīdzināms ar analogu vīriešu turnīru, mēs nolēmām piedāvāt Fēru salu komandai iespēju startēt Baltijas Kausa izcīņā kā pilntiesīgai tā dalībniecei. No Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases puses interesēm raugoties, ir tikai pozitīvi, ka kāda ārzemju komanda izsaka šādu vēlēšanos spēlēt ar mums. Baltijas Kauss un spēles ar Lietuvu, Igauniju un Fēru salām tādējādi kalpos par nozīmīgu sieviešu futbola attīstības posmu mūsu valstī," stāstīja Latvijas izlases galvenais treneris.

SIEVIEŠU FUTBOLA IZLASES KANDIDĀTU SARAKSTS:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!