Foto: EPA/LETA
Pēc 21 gada pārtraukuma Spānijas Karaļa kausa finālā atkal tiksies spāņu abi titulētākie futbola klubi – "Barcelona" un "Real Madrid".

"Barcelona" pusfinālā atbildes spēlē ar 3:0 pieveica "Almeria" un divu maču summā sagrāva pretiniekus ar 8:0, bet "Real Madrid" atbildes spēlē ar 2:0 un summā ar 3:0 pārspēja "Sevilla".

"Real Madrid" līdz šim 17 reizes izcīnījis Karaļa kausu, bet finālā komanda spēlēs 37.reizi. Tikmēr "Barcelona" spēlētāji 25 reizes virs galvas ir cēluši Karaļa kausu, bet finālā spēlēs 35 reizi.

Abu komandu dueļi allaž ir uzmanības centrā ne tikai Spānijā, bet visā Eiropā. Pēdējās piecās savstarpējās spēlēs uzvarējuši ir "Barcelona" futbolisti. Arī 1990.gadā Karaļa kausa finālā "Barcelona" pārspēja "Real Madrid" ar 2:0, bet madridieši kausu nav izcīnījuši kopš 1993.gada.

Tomēr šiem faktiem uzmanību nepievērš "Real Madrid" galvenais treneris Žozē Mourinju. "Mēs vēlamies atgūt "Real Madrid" prestižu šajā turnīrā. Vēsturē pierāda, ka finālā favorītu nav. Vēsture apliecina, ka komanda, kurai ir mazākas izredzes uzvarēt, var tomēr uzvarēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!