Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs Parīzes "Saint-Germain" (PSG) svētdien izcīnīja graujošu uzvaru nacionālā čempionāta mačā, astoņas kārtas pirms turnīra beigām izcīnot čempioni titulu.

PSG viesos ar 9:0 (3:0) pārspēja "Troyes" komandu.

Ar četriem gūtiem vārtiem čempionu labā izcēlās zviedru superzvaigzne Zlatans Ibrahimovičs, bet divas reizes precīzs bija Edinsons Kavani, kamēr pa vienam trāpīgam sitienam arī Havjers Pastore un Adrjēns Rabjū. Tikmēr vienu reizi mājinieki raidīja bumbu savos vārtos.

Pēc tam, kad parīzieši viesus bija pārspējuši jau septiņas reizes, viņi spēles 75.minūtē nonāca vairākumā un iesita vēl divus vārtus, ar graujošu uzvaru nodrošinot čempionu titulu.

Zīmīgi, ka tikai vienai no Francijas, Vācijas, Anglijas, Spānijas un Itālijas čempionātu komandām līdz šim bija izdevies nodrošināt čempiona titulu ātrāk nekā piecas kārtas pirms turnīra beigām. Divas reizes pa spēkam tas bijis Vācijas čempionei Minhenes "Bayern".

Kā zināms, PSG futbolisti aizvadīja 36 nezaudēto spēļu sēriju nacionālā čempionāta spēlēs, kas ir jauns Francijas rekords. Parīzes klubs zaudējuma rūgtumu vietējā čempionātā nebija izjutis kopš pagājušā gada 15.marta, bet šī gada februāra beigās tas piekāpās Lionas "Olympique".

Tikmēr turnīra vicelīdere "Monaco" piektdien nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar "Reims", tādējādi PSG pavērās iespēja nodrošināt titulu jau svētdien. Savukārt "Nice" sestdien ar 2:0 (0:0) viesos uzveica "Montpellier", pakāpjoties uz trešo vietu turnīra tabulā.

Ar 77 punktiem 30 spēlēs Francijas čempionāta pārliecinoša līdere ir PSG, kas astoņas kārtas pirms turnīra beigām nodrošinājusi čempions titulu, jo otrā vietā esošajai "Monaco" ir par 25 punktiem mazāk. Trešā ar 47 punktiem ir "Nice", par diviem punktiem apsteidzot Lionas ""Olympique", kas sestdien 30.kārtas mačā viesosies pie "Stade Rennes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!