Amerikas Futbola līgas (MLS) komanda "Toronto" pārtraukusi līgumsaistības ar latviešu aizsargu Raivi Hščanoviču, vēsta vienības oficiālā mājaslapa.

Kopumā "Toronto" komanda līgumus lauza ar pieciem futbolistiem.

Iepriekš Latvijas aizsargs tika iekļauts "Toronto" komandas neaizsargāto spēlētāju sarakstā, bet trešdien Kanādas komanda pavisam atteicās no Hščanoviča pakalpojumiem.

Hščanovičs vienīgajai Kanādas komandai, kas spēlē MLS turnīrā, pievienojās šī gada aprīlī, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem (2+2).

MLS čempionātā Hščanovičs "Toronto" komandas sastāvā kopumā piedalījās 11 spēlēs, bet CONCACAF Čempionu līgas turnīrā Latvijas aizsargs aizvadīja trīs mačus.

Sezonas otrajā pusē Hščanovičs pārsvarā sēdēja uz "Toronto" komandas rezervistu soliņa.

"Lēmums par spēlētāju atlaišanu tika pieņemts pēc kluba menedžera un treneru apspriedes. Šis ir nākamais solis, gatavojoties nākamā gada sezonai. Vēlamies pateikties visiem pieciem futbolistiem par viņu ieguldījumu komandas labā," pastāstīja "Toronto" kluba direktora vietas izpildītājs Ērls Kokreins.

Iepriekš Hščanovičs pārstāvēja Latvijas klubu "Skonto", kura rindās pagājušajā sezonā guva piecus vārtus. Tāpat Hščanovičs ir bijis izsaukts arī uz Latvijas izlasi, bet pagaidām valstsvienībā vēl nav debitējis.

Šīs sezonas MLS kopvērtējumā "Toronto" komanda ar 35 punktiem 30 spēlēs ieņēma piekto vietu Austrumu konferencē, bet līgas kopvērtējumā tā palika 11.vietā.

"Toronto" vienība nekvalificēties izslēgšanas turnīram, kurā iekļuva katras konferences divas spēcīgākās vienības un četras nākamās spēcīgākās līgas komandas.

Tāpat "Toronto" komanda nespēja izkļūt no apakšgrupas arī CONCACAF Čempionu līgas sacensībās, kurās sešos mačos izcīnīja astoņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!