Foto: AFP/Scanpix

Par smagu traumu guvušā Latvijas futbola izlases uzbrucēja Denisa Rakela aizvietotāju Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" komandā "Reading", visticamāk, kļūs visu laiku rezultatīvākais Ganas izlases spēlētājs Asamoa Gjans, vēsta portāls "Get Reading".

Tiek ziņots, ka pirmdien Gjanam plānots iziet medicīniskās pārbaudes un pēc tam ar viņu varētu tikt noslēgts sezonu garš īres līgums no Ķīnas kluba Šanhajas SIPG.

Pēc termiņiem Itālijas komandā "Udinese" un Francijas vienībā "Stade Rennais" Gjans 2010. gadā debitēja Anglijā, pievienojoties "Sunderland" vienībai, kur divu sezonu laikā premjerlīgā guva desmit vārtus.

Turpinājumā Gjans ļoti rezultatīvi spēlēja Apvienoto Arābu Emirātu komandā Abū Dabī "Al Ain", kur 65 spēlēs iesita 73 vārtus, bet 2015. gada jūlijā pārgāja uz Ķīnas superlīgas komandu SIPG un tobrīd kļuva par vienu no vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem pasaulē - viņš nedēļā pelna aptuveni 260 000 eiro.

Pašlaik Gjans ir 30 gadus vecs, un nacionālajā izlasē viņš 95 mačos izcēlies ar 48 precīziem sitieniem.

Kā zināms, Rakels pirms nedēļas "Championship" spēlē lauza potīti, tāpēc nevarēs doties laukumā aptuveni līdz februārim, kas licis "Reading" vēl pirms transfēru loga beigām meklēt viņam aizvietotāju.

"Championship" kopvērtējumā "Reading" ar septiņiem punktiem piecās spēlēs pašlaik atrodas 15. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!