Foto: rigafc.lv
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas klubs "Riga" piektdien Kiprā pārbaudes turnīra mačā piekāpās pussarga Ivana Lukjanova pārstāvētajai Krievijas pēc spēka otrā turnīra jeb Nacionālās līgas (FNL) komandai Voroņežas "Fakel".

Tāpat pēdējās divās dienās mačus aizvadījušas arī daudzas citas Latvijas futbola vienības.

"Riga" Pafas pilsētā turpina dalību FNL kausa izcīņā, pēdējā apakšgrupas mačā ar 0:1 (0:0) zaudējot "Fakel".

Latvijas vienība jau pirms šī mača bija garantējusi uzvaru apakšgrupā, tāpēc pamatsastāvā devās vairāki jaunie spēlētāji. Vienīgie vārti tika iesisti 63.minūtē - pēc centrējuma no labās malas "Fakel" uzbrucējs bīstami sita ar galvu, Nils Puriņš ar pirkstgaliem aizsniedzās līdz bumbai, tā atsitās pret vārtu pārliktni un atleca uz kājas Artjomam Serdjukam, kurš mirkli vēlāk to raidīja tālajā stūrī.

Zīmīgi, ka ja "Riga" mača gaitā veica 11 maiņas, nomainot visus pamatsastāva futbolistus, "Fakel" komandā bija vien divas maiņas. Lukjanovs laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Pirmdien turnīra pusfinālā "Riga" spēlēs ar Vladivostokas "Luč-Energija" vai "Tambov". Arī šīs abas komandas ikdienā spēlē FNL.

Arī "Liepāja"/"Mogo" šobrīd atrodas treniņnometnē Kiprā un piektdien pārbaudes spēlē ar 2:0 uzvarēja Krievijas vienības Maskavas "Lokomotiv" otro komandu. Vārtus iesita argentīnietis Leonels Strumija un Igors Kozlovs.

Šī liepājniekiem bija jau ceturtā pārbaudes spēle šonedēļ.

Tikmēr "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienība piektdien Tallinā ar 1:3 (0:1) zaudēja Igaunijas čempionāta trešajai spēcīgākajai komandai Nemmes "Kalju". Vienīgos vārtus rīdziniekiem 58.minūtē guva Ņikita Ivanovs, tobrīd panākot izlīdzinājumu 1:1.

Savukārt pēdējo divu gadu Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks" Turcijā ar 0:2 (0:0) piekāpās Krievijas granda Sanktpēterburgas "Zeņit" otrajai komandai, ko pārstāv Latvijas U-19 futbola izlases kapteinis Vladislavs Soloveičuks, kurš gan nebija savas vienības sākumsastāvā.

Pirms tam ceturtdien "Jelgava" ar 7:0 (2:0) sagrāva otrās līgas vienību "Jūrnieks", kurā šobrīd atrodas daudz leģionāru no ASV bāzētās "Pro Soccer Consulting" aģentūru un cenšas atrast darbu kādā no Baltijas valstu klubiem.

Šajā mačā jelgavnieku sastāvā pēc vairāk nekā pusgadu ilgas traumas ārstēšanas atgriezās Artis Lazdiņš.

Savukārt Latvijas U-19 futbola izlase ceturtdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja "Smiltene"/BJSS komandu no "komanda.lv" pirmās līgas. Vienīgos vārtus mača 90.minūtē izlases rindās guva Krišs Andersons.

Kā vēstīts, "Ventspils" vienība ceturtdien aizvadīja pirmo pārbaudes spēli treniņnometnē Spānijā, nospēlējot neizšķirti 0:0 ar Austrijas pēc spēka otrās līgas komandu "Wattens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!