Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs sestdien palīdzēja Hamburgas SV (HSV) vienībai savās mājās tikt pie kārtējā neizšķirta Vācijas bundeslīgā.

HSV savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar "Ingolstadt" komandu, trešo reizi pēdējo četru maču laikā punktus ar pretiniekiem dalot uz pusēm.

Rudņevs trešo spēli pēc kārtas sāka pamatsastāvā, līdz spēles 79. minūtē viņu nomainīja Pjērs Mišels Lasoga.

HSV spēles septītajā minūtē atklāja rezultātu pēc Josipa Drmiča sitiena. Šveices futbolistam šī bija tikai ceturtā spēle Hamburgas kluba rindās un pirmie gūtie vārti. Savukārt izlīdzinājumu "Ingolstadt" panāca 61.minūtē, kad precīzi sita Lukass Hinteršērs.

Kā zināms, sezonas pirmajā pusē Rudņevs ne reizi pat nebija pieteikts HSV spēlei, bet pēc ziemas pārtraukuma viņš trijos mačos laukumā izgāja uz maiņu, bet nākamajās trīs jau spēli sāka sākumsastāvā. Pēdējos piecos mačos Latvijas futbolists izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem.

Rudņeva līgums ar HSV ir spēkā līdz vasarai.

Citā spēlē bundeslīgas līdere Minhenes "Bayern" viesos ar 2:0 (0:0) uzvarēja pērnās sezonas vicečempionus "VfL Wolfsburg". Minhenes klubs ar uzvaru atzīmēja savu 116. dzimšanas dienu, jo titulētais Vācijas futbola grands tika dibināts 1900. gada 27. februārī.

Bavārijas komandas labā vārtus otrajā puslaikā guva Kingslijs Komens un Roberts Levandovskis, kurš ar 22 precīziem sitieniem ir bundeslīgas labākais snaiperis. Jāpiebilst, ka abu komandu šīs sezonas pirmajā spēlē Levandovskis guva piecus vārtus, nodrošinot "Bayern" uzvaru ar 5:1.

Uzvaru izcīnīja pastarīte "Hannover 96", kas viesos ar 2:1 (1:1) pieveica "VfB Stuttgart". Abus vārtus uzvarētājiem guva Kristians Šulcs. Hannoveres komanda izcīnīja pirmo uzvaru jaunā galvenā trenera Tomasa Šāfa vadībā. Vēl vienā cīņā Brēmenes "Werder" mājās nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar "Darmstadt". Abas komandas pa reizei bija vadībā, bet pēdējo izlīdzinājumu 89.minūtē panāca pieredzējušais "Werder" futbolists Klaudio Picaro.

Ar 28 punktiem 23 spēlēs HSV komanda ieņem 11. vietu.

Pārliecinoša līdere ar 62 punktiem ir čempione "Bayern", bet tai 11 punktus zaudē Dortmundes "Borussia", kas gan šīs kārtas spēli aizvadīs vien svētdien, uzņemot "Hoffenheim" futbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!