Foto: EPA/LETA

Slavenais Anglijas futbola izlases un "Manchester United" uzbrucējs Veins Rūnijs varētu karjeru turpināt Ķīnā, uz kurieni pēdējā laikā pārcēlušās vairākas futbola zvaigznes, vēsta BBC.

31 gadu vecais Rūnijs pēdējos gados dažādu iemeslu dēļ vairs netiek pie regulāras spēļu prakses savā klubā, kā arī Anglijas izlasē kapteiņa loma vairs nav tik nozīmīga. Pagājušā gada vasarā pēc Žozē Mourinju atnākšanas uz "Manchester United" baumas par Rūnija iespējamo aiziešanu pastiprinājās, tomēr uzbrucējs joprojām ir vienībā.

Tagad runas par Rūnija aiziešanu no Mančestras kluba atkal pastiprinājušās, jo futbolista aģents Pols Stretfords ieradies Ķīnā, lai apspriestu sava klienta iespējamo pārcelšanos. BBC ziņo, ka tas, visticamāk, nenotiks līdz 28. februārim, kad Ķīnā beidzas spēlētāju pāreju laiks. Tomēr spēlētāja aģenta aktīva darbība Ķīnā varētu būt apliecinājums, ka vasaras pāreju periodā Rūnija pārcelšanās uz Ķīnu ir neizbēgama, vēsta BBC.

Viens no galvenajiem kandidātiem uz Rūniju esot Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina iemīļotais klubs Pekinas "Guoan", tomēr kluba pārstāvji BBC neoficiāli izteikušies, ka nav ieinteresēti Rūnija pakalpojumos. Tā kā Ķīna ieviesusi ārzemju futbolistu limitu savā čempionātā, tad uz Rūniju varētu pretendēt "Jiangsu Suning" un "Tianjin Quanjian", ko trenēr Fabio Kanavaro.

BBC norāda, ka, pārceļoties uz Ķīnu, Rūnijs zaudēs savu vietu Anglijas izlasē, tādējādi uzbrucējam neizdosies kļūt par Anglijas izlases rekordistu. Rūnijs Anglijas izlasē aizvadījis 119 spēles, bet rekordists ar 125 mačiem ir leģendārais vārtsargs Pīters Šiltons.

"Manchester United" līgums ar Rūniju ir noslēgts līdz 2019. gadam. Futbolists jau iepriekš norādījis, ka Anglijā viņš vēl varētu spēlēt tikai "Everton" komandā, bet nevienā citā klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!