Foto: EPA/LETA

Punktu trenera karjerai nolēmis pielikt viens no visu laiku izcilākajiem futbola speciālistiem, Anglijas čempionvienības "Manchester United" galvenais treneris, sers Alekss Fērgusons, vēsta britu masu mediji.

Pirmais par iespējamo Fērgusona atkāpšanos trešdienas rītā ziņoja "Telegraph". Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, 71 gadu vecais Fērgusons par saviem nodomiem esot informējis tuvākos cilvēkus komandā. Vairākas amatpersonas klubā ne apstiprināja, ne noliedza izskanējušo informāciju, kas vēl vairāk pastiprināja baumas trešdienas rītā. Tomēr vēlāk pats sers Alekss Fērgusons paziņoja par savu lēmumu beigt trenera karjeru.

"Manchester United" galvenā trenera amatu Fērgusons atstās pēc šīs sezonas. Izcilais treneris ir piekritis pieņemt "Manchester United" direktora amatu, kā arī strādās kā kluba vēstnieks.

"Es ilgi domāju par šo lēmumu. Tagad ir īstais brīdis. Man bija svarīgi aiziet tad, kad komanda ir stiprāka kā jebkad, un ticu, ka tāda tagad tā ir. Līgu uzvarējušās komandas kvalitāte un spēlētāju vecums liecina, ka būs labs turpinājums visaugstākajā līmenī, bet jauniešu sistēmas struktūra garantē klubam gaišu nākotni," pārliecināts par "Manchester United" nākamjiem gadiem ir Fērgusons.

Fērgusons savu pirmo spēli "Manchester United" galvenā trenera amatā aizvadīja 1986.gada 8.novembrī pret "Oxford". Viņa vadībā komanda piedzīvoja zaudējumu ar 0:2. 1989./1990.gada sezonas sākumā "Manchester United" vadība bija tuvu tam, lai atlaistu Fērgusonu, jo komandai nesekmējās, tomēr treneris amatu saglabāja un pēc tam guva arī pirmos panākumus.

"Man ir jāpateicas ģimenei, tās mīlestībai un atbalstam, kas bija būtiskākais visā laikā. Mana sieva Ketija bija atslēgas cilvēks visas karjeras laikā, nodrošinot stabilitāti un vajadzīgo atbalstu. Vārdos to nevar aprakstīt," turpina Fērgusons. "Karjeras sākumā valdes uzticēšanās, īpaši sera Bobija Čārltona, deva man pārliecību un ļāva man izveidot futbola klubu, nevis tikai parastu futbola komandu."

26 ar pusi gadu laikā Fērgusona vadībā "Manchester United" 13 reizes kļuvusi par Anglijas čempioni, piecas reizes izcīnījusi Anglijas kausu, četras reizes triumfējusi Anglijas līgas kausa izcīņā, kā arī divas reizes uzvarējusi UEFA Čempionu līgā. Kopumā trenera karjeras laikā Fērgusons ar "Manchester United" triumfēja 38 dažādos turnīros, kas ir viens no izcilākajiem sasniegumiem futbola vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!