Straujiem soļiem tuvojas Futbola turnīru asociācijas (FTA) rīkoto un atbalstīto turnīru vasaras sezonas noslēgums. Trekns punkts tiks pielikts 9.oktobrī, kad Latvijas Universitātes stadionā tiks noskaidrots Rīgas kausa ieguvējs klasiskajā futbolā, Olimpiskā sporta centra parketa laukumā – Latvijas telpu futbola superkausa ieguvējs, bet pulksten 21:00 klubā "The Club" sāksies visu FTA vasarā rīkoto turnīru apbalvošanas ceremonija.

Šajā vasarā FTA rīkoja četrus nozīmīgus turnīrus: Latvijas čempionātu (un kausa izcīņu) pludmales futbolā, Rīgas čempionātu (un kausa izcīņu) klasiskajā futbolā, kā arī tradicionālos "Adidas" telpu futbola un "Triobet" minifutbola turnīrus.

Savukārt ziemas sezonu simboliski atklās Latvijas futbola federācijas (LFF) rīkotā, jau pieminētā, telpu futbola superkausa izcīņas spēle starp pašreizējiem čempioniem "Nikars" un kausa glabātājiem "TSI-ekoPOLISE". Spēles sākums OSC pulksten 17:00.

Bet vēl pirms tam ikviens var paspēt Latvijas Universitātes stadionā noskatīties Rīgas kausa izcīņas finālmaču starp "RFS-Flaminko" un FK "Viesulis". Šīs cīņas sākums pulksten 15:00 - viss saplānots futbola draugu ērtībām.

Latvijas čempionu godā "Dinamo-LAT", kausu iegūst "Honda"

Latvijas pludmales futbola čempionātā, ko šogad pirmo reizi organizēja FTA, piedalījās sešas komandas - par vienu vairāk nekā pērn. Intriģējošā cīņā, tikai par punktu apsteidzot tuvākos sekotājus, pēc gada pārtraukuma čempionu titulu atguva "Dinamo-LAT". Otrie debitanti RTU, trešie - "Ludzas" vienība.

Savukārt kausa izcīņā nedaudz negaidīti triumfēja čempionāta vājākā komanda "Honda", kas finālā ar 8:6 pārspēja "Dinamo-LAT", bet pirms tam no cīņas par kausu "izslēdza" arī "Ludzas" un RTU komandas.

Rīgas čempionātā triumfē "Rīnūži"

Par Rīgas čempioniem klasiskajā futbolā šovasar kļuva "Rīnūžu" futbolisti, kas par 11 vienību konkurencē par sešiem punktiem apsteidza "Salaspils" FC un par 14 punktiem FK "Viesulis" vienības. Jāpiebilst, ka Rīgas čempionāts reizē bija arī Latvijas čempionāta otrās līgas reģionālās sacensības, un uzvarētāji - Salaspils futbolisti - kvalificējās otrās līgas čempionāta finālturnīram, kura pusfinālā tiksies ar Ogres "OSC/FK33". Mačs notiks 9.oktobrī pulksten 12:00 Salaspils BSS stadionā. Trīs stundas vēlāk turpat otrajā pusfinālā tiksies SFK "Varavīksne" (Liepāja) un FK "Ilūkste". Fināls dienu vēlāk.

Profesionālajā līgā uzvar "TSI-ekoPOLISE", Amatieru - "ILGA NP"

No jūlija līdz septembrim Rīgas OSC norisinājās tradicionālais "Adidas" telpu futbola vasaras čempionāts. Kā ierasts, dalībnieki tajā sacentās divās līgās pēc spēku samēra - Profesionālajā un Amatieru.

Profesionālajā līgā startam pieteicās vai viss telpu futbola zieds, tiesa, čempioni "Nikars", jau pēc pirmā apļa atsauca savu dalību, pamatojot to ar uzsākto gatavošanos UEFA Futsal Cup sacensībām.

Lai nu kā, turnīrs izvērtās reti intriģējošs, uzvarētājs tika noskaidrots vien pēdējā kārtā. Par vasaras sezonas labāko komandu kļuva "TSI-ekoPOLISE", kas 12 mačos izcīnīja 29 punktus. Par punktu mazāk "Kreiss", par diviem - "New Project" vienībai. Tikai ceturtajā vietā septiņu komandu konkurencē Latvijas vicečempioni "Raba".

Amatieru līgā startēja 12 vienības, kas sacentās viena apļa turnīrā. Tikai par punktu apsteidzot pieredzējušo "RigaPartyBus" komandu, par uzvarētājiem kļuva "ILGA NP" vienība. Trešajā vietā - "Cerber Security".

Jāpiezīmē, ka lielākā daļa vasaras telpu futbola turnīra komandu plāno startēt arī 2010./2011.gada Latvijas un Rīgas telpu futbola čempionātos, ko tāpat organizēs FTA.

Minifutbola turnīrā jauns reglaments

Šovasar notika arī tradicionālais minifutbola turnīrs ar bukmeikeru firmas "Triobet" atbalstu. Uzreiz jābilst, ka turnīram bija jauns, visai savdabīgs reglaments, kurš paredzēja, ka vispirms visas 30 komandas aizvada piecas kārtas pēc t.s. Šveices sistēmas vienkopus, bet pēc tam sadalās trijās līgās pēc spēku samēra: Augstākajā (sešas vienības), pirmajā un otrajā (pa 12), kur aizvada vēl virkni spēļu - trīs kārtas pirmajā un otrajā līgā, piecas kārtas - augstākajā. Tādā veidā tika noteikti visu trīs līgu uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji.

Augstākajā līgā diezgan pārliecinoši triumfēja "Sportima-Nikars", tuvākos sekotājus - "Raita" - apsteidzot par septiņiem punktiem, bet vēl par diviem atpalika "Latvijas finieris".

Pirmajā līgā, tieši pretēji, finišā veselām trim komandām bija vienāds punktu skaits - 16, kas nozīmēja, ka, lai noteiktu vietu sadalījumu, talkā jāņem papildus rādītāji. Tie noteica, ka pirmo vietu iegūst "Lerona", kam seko "Marshal" FC un "Rīnūži". Jāpiebilst, ka necik daudz neatpalika arī nākamo trīs vietu ieguvējas "Saskaņas centrs" (15 punkti), RTO (14) un "Rīgas siltums" (13).

Otrajā līgā ar četru punktu atrāvienu triumfēja "Maccabi Latvia", kam ar 11 punktiem sekoja trīs vienības, un atkal talkā bija jāņem papildus rādītāji, kas noteica, ka sudraba godalgas pienākas "Amoko", bronzas - FC "Fan", bet neliela vilšanās - "Riga United".

Pēc čempionāta noslēguma komanda sacentās arī kausa izcīņā, kurā, finālā pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 pārspējot "GE Money Bank", triumfēja "Raita", kas, līdzīgi kā citas Augstākās līgas komandas, cīņā iesaistījās ar astotdaļfinālu. Pa ceļam uz finālu "Raita" pieveica FK "Rigaselmaš" (6:2), "Saskaņas centrs" (0:0, 3:2 s.s.) un "Latvijas finieris" (4:0). "GE Money Bank" līdz finālam bija jāaizvada vienu spēli vairāk: 5:0 pret FK "Olaine", 3:0 pret "Ķekavas novads/Axa", 2:1 pret RTO un 1:1, 3:2 s.s. pret "Lerona".

Ziemas sezonas plāni

Atgādinām, ka sagaidāmajā ziemas sezonā FTA rīkos Latvijas un Rīgas telpu futbola čempionātus (oktobris - marts), kā arī Banku telpu futbola turnīru (janvāris - februāris). Attiecībā uz ziemas minifutbola (8 pret 8) turnīra rīkošanu skaidrības pagaidām nav - sacensību norise un dalības maksas lielā mērā atkarīgas no mākslīgā seguma laukumu pieejamības Olimpiskā sporta centra (OSC) un "Skonto" hallēs. Sekojiet informācijai.

Paredzams, ka Latvijas telpu futbola čempionāta pirmā kārta tiks aizvadīta 23.oktobrī, bet Rīgas čempionāta pirmās līgas - 24.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!