Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas premjerlīgas kluba "Manchester City" pussargam Samiram Nasri, kurš šobrīd izīrēts "Sevilla" komandai, draud četru gadu diskvalifikācija, vēsta vietējie mediji.

Spānijas Antidopinga aģentūra uzsākusi izmeklēšanu pret franču futbolistu pēc tam, kad kļuva zināms, ka pagājušā gada decembrī viņš Losandželosā apmeklējis "DripDoctors" klīniku, kas specializējas intravenozā vitamīnu terapijā, ziņo izdevums "Football Espana". Pēc aģentūras darbinieku domām, ar šīs terapijas palīdzību iespējams noslēpt aizliegto preparātu pēdas.

Izmeklēšana tika uzsākta pēc klīnikas paziņojuma sociālajos tīklos par to, ka Nasri tur sniegti pakalpojumi "imunitātes" uzlabošanai, lai sportists saglabātu veselību "smagās sezonas laikā "Sevilla" komandā", kā arī publicēti fotoattēli ar futbolistu no klīnikas.

Klīnikas mājas lapā norādīts, ka tā saviem klientiem sagatavo īpaši viņiem piemeklētu vitamīnu kompleksu, ko ievada intravenozi, un šķidruma tilpums ir "viens litrs". Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) noteikumi paredz, ka sportistiem nav atļauts veikt lielākas intravenozas terapijas par 50 mililitriem sešu stundu periodā vai gadījumos, kad viņi var uzrādīt medicīnisku pamatojumu šīs ārstniecības medotes nepieciešamībai, lai saņemtu terapeitisku izņēmumu, norāda izdevums "The Daily Mail".

Spānijas futbola klubs, kas kopš augusta izīrē Nasri, noliedz, ka būtu zinājuši par šo terapiju.

Izmeklēšanas laikā Nasri drīkst spēlēt visos futbola turnīros, kuros piedalās viņa pārstāvētais klubs.

WADA preses pārstāvis Bens Nikolss norāda, ka Nasri var draudēt diskvalifikācija līdz četriem gadiem, ja viņš būs pārkāpis attiecīgo WADA kodeksa punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!