Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 17.kārtas spēlē pašreizējie kopvērtējuma līderi "Skonto", mača sākumā nonākot iedzinējos, tomēr prata savā laukumā atspēlēties un pieveikt Jūrmalas "Spartaku".

Mačs par labu rīdziniekiem noslēdzās ar rezultātu 3:1 (1:1).

Dueļa sākums "Skonto" futbolistiem iesākās pagalam neveiksmīgi, jo piektajā minūtē bumbu savos vārtos raidīja Renārs Rode, kā rezultātā viesi visai ātri un negaidīti bija izvirzījušies vadībā. Mača turpinājumā čempionāta līdervienība centās vārtus atgūt, taču tas izdevās vien 38.minūtē, kad "Skonto" rindās izcēlās Artūrs Karašauks. Līdz puslaika pārtraukumam abas vienības apmainījās bīstamiem uzbrukumiem, taču nevienai vairs gūt vārtus neizdevās.

Otrā puslaika 59.minūtē "Spartaka" futbolists Romāns Mickevičs nopelnīja otru brīdinājumu, kā rezultātā viņam laukums bija jāatstāj. Tas atraisīja rokas "Skonto" futbolistiem, un pēc 15 minūtēm viņi pirmo reizi izvirzījās vadībā, kad jūrmalnieku vārtsargu pārspēja Ruslans Mingazovs.

Savukārt vienu minūti līdz pamatlaika izskaņai savus otro vārtus guva Karšausks, nodrošinot sevis pārstāvētajai vienībai panākumu ar rezultātu 3:1.

Zīmīgi, ka, pateicoties diviem gūtiem vārtiem, Karašausks tagad 12 vārtu guvumiem kļuvis par rezultatīvāko čempionāta futbolistu.

Kārtas izspēle turpināsies svētdien ar vēl divām spēlēm, kad savā starpā tiksies Ilūkstes NSS un valsts čempioni Daugavpils "Daugava", bet Slokā "Jūrmala" uzņems "Liepājas metalurga" futbolistus.

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" nu atkal kļuvusi par vienīgo līderi, jo tā 16 spēlēs iekrājusi 38 punktus, savukārt 35 punkti 15 spēlēs ir "Ventspils" komandai, trešā ar 34 punktiem 17 spēlēs ir Rīgas "Daugava", bet tai ar 30 punktiem 15 cīņās seko pašreizējā Latvijas čempionvienība Daugavpils "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 23 punktiem 17 mačos ir "Spartaks", kuriem punktu zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par diviem mačiem mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 15 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 15 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Tikpat punktu ir "Metta"/LU futbolistiem, bet viņi aizvadījuši par divām spēlēm vairāk. Tikmēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem ieņem desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!