Foto: F64

Ar uzvaru Latvijas virslīgas futbola čempionāta trešo apli sestdien noslēdza "Skonto" komanda.

Aizvadītajā mačā kopvērtējuma vicelīderi "Skonto" futbolisti savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Jelgavu".

Spēles 17.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Alans Siņeļņikovs, bet 2:0 otrā puslaika ievadā panāca Lietuvas izlases uzbrucējs Tads Labuks.

Citā mačā pārliecinošu uzvaru svinēja "Liepājas metalurgs", kas savā laukumā ar 4:1 (1:1) uzvarēja "Metta"/LU komandu.

Divus vārtus uzvarētājiem guva Genādijs Soloņicins, bet pa reizei izcēlās Ģirts Karlsons un Roberts Savalnieks. Viesu rindās precīzs bija Romāns Rožkovskis.

Savukārt Jūrmalas pilsētas derbijā JPFS/FK "Spartaks" ar rezultātu 4:2 (2:0) pārspēja "Jūrmalu", divus vārtus uzvarētājiem gūstot Patrikam Tvumasi, kamēr "Gulbene" savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja Rīgas "Daugava" komandu.

Maču Jūrmalā vadīja Maltas tiesnešu brigāde. Cīņas galvenais tiesnesis bija Mario Apaps, kurš līdz šim starptautiskā līmenī mačus nebija tiesājis.

Kārtas pēdējā spēlē svētdien čempioni "Ventspils" uzņems Daugavpils "Daugavu", noslēdzot čempionāta trešo spēļu apli.

Kopvērtējuma pirmajā vietā pašlaik ar 57 punktiem 26 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", bet no tās par punktu atpaliek "Skonto" komanda, kas aizvadījusi 27 mačus. Šīm vienībām ar 49 punktiem 25 cīņās seko "Ventspils", bet "Liepājas metalurgs" kontā ir 49 punkti 26 mačos.

Piektajā vietā ar 39 punktiem 27 spēlēs ir JPFS/FK "Spartaks", "Jūrmalas" kontā 33 punkti, bet septītajā vietā esošā "Jelgava" tikusi pie 23 punktiem. Gulbene ar 22 punktiem ir astotā, Rīgas "Daugava" arī iekrājusi 22 punktus, bet kopvērtējuma pēdējā, desmitajā, vietā ar 18 punktiem atrodas "Metta"/LU.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!