Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola virslīgas čempionāta trešās kārtas spēlē sestdien smagu uzvaru izcīnīja "Skonto" komanda, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja virslīgas jaunpienācējus JPFS/FK "Spartaks".

Vienīgos vārtus pašā mača izskaņā no 11 metru soda sitiena atzīmes guva Lietuvas izlases uzbrucējs Tads Labuks. Pirms tam noteikumi soda laukuma robežās tika pārkāpti pret Alanu Siņeļņikovu.

Citās sestdienas spēlēs Zemgales Olimpiskā centra mākslīgajā laukumā Jelgavā sacentīsies "Jelgavas" un Rīgas "Daugavas" komandas, bet "Arkādijas" stadiona mākslīgajā laukumā "Jūrmalas" futbolisti spēkosies ar "Gulbenes" vienību.

Atlikušās divas šīs kārtas spēles notiks svētdien, kad pagājušās sezonas čempionvienība "Ventspils" uzņems "Liepājas metalurgu", bet "Metta"/LU savā laukumā tiksies ar Daugavpils klubu "Daugava".

Kā ziņots, trešdienas vakarā no akūtas sirds mazspējas mira "Ventspils" prezidents Jurijs Bespalovs, tomēr komanda pēc ilgām pārdomām tomēr nolēma nepārcelt spēli ar "Liepājas metalurgu".

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē zem šī nosaukuma.

Deviņi klubi pagājušās sezonas Latvijas čempionātā aizvadīja četru apļu turnīru. Sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!