Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jaunais "Skonto" komandas pussargs Jānis Grīnbergs kļuvis par otro visu laiku jaunāko Eiropas līgu vārtu guvēju, liecina jaunākā Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) apkopotā informācija.

Pagājušajā otrdienā notikušajā virslīgas mačā "Skonto" ar rezultātu 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Daugavpils "Daugavas" komandu, un Grīnbergs kompensācijas laikā realizēja 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to vārtu gūšanas brīdī 1999.gada 28.februārī dzimušais Grīnbergs bija 15 gadus un 102 dienas vecs, par 91 dienu apsteidzot Valēriju Šabalu, kurš rekordu sasniedza pirms četriem gadiem, pārstāvot "Olimps" komandu.

"Vēl tikai pērn biju bumbu padevējs tādiem futbolistiem kā Ruslans Mingazovs, kura spēles stilu tiešām apbrīnoju," Grīnbergs izteicies intervijā portālam "uefa.com". "Tagad esam vienās ģērbtuvēs."

Visu laiku jaunākais Eiropas līgu vārtu guvējs ir armēnis Armens Gazarjans, kurš vārtus guva 2002.gada 2.septembrī, pārstāvot "Širak" komandu, būdams 14 gadus un 215 dienas vecs. Vietu galvenajā komandā Gazarjans izkaroja vien 2006.gadā, bet 2010.gadā spēlētājs guva smagu kājas traumu un kopš tā laika nopietnu karjeru nav atsācis.

Trešais visu laiku jaunākais vārtu guvējs ir norvēģis Martins Ēdegors, kurš šī gada 16.maijā precīzi sita "Stromsgodset" komandas sastāvā, kad bija 15 gadus un 150 dienas vecs. Debiju Ēdegors bija piedzīvojis vēl mēnesi pirms tam.

Agrāk par līdzšinējo Šabalas Latvijas rekordu vārti gūti arī Lietuvā, kur 2000.gadā Lins Pilibaitis Kauņas "Kareda" komandas sastāvā izcēlies laikā, kad bija 15 gadus un 159 dienas vecs. Pašlaik Pilibaitis spēlē Lietuvas izlasē.

Kopumā futbolisti, kas vēl nav sasnieguši 16 gadu vecumu, vārtus guvuši deviņās dažādās Eiropas līgās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!