Pie pārliecinošas uzvaras "SMScredit.lv" Ziemas kausa futbolā spēlē pirmdien tika valsts vicečempioni Rīgas "Skonto", kas ar rezultātu 6:0 (2:0) sagrāva "Daugavpili".

Kaut pēc pirmā puslaika rezultāts bija vēl tikai 2:0, otrā puslaika vidū Daugavpils vienība iesita trīs vārtus 12 minūšu laikā, bet beigās ar 11 metru soda sitienu pielika cīņai punktu.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Artūrs Karašausks, bet pa reizei izcēlās Edgars Jermolajevs, Artūrs Pallo, Aleksejs Višņakovs un Artjoms Osipovs.

"Daugavpils" komandā trīs vārtus ielaida Jevgēņijs Ņerugals un trīs arī viņu nomainījušais Georgijs Čižovs.

Līdz ar to pirmajās divās turnīra cīņās "Skonto" komanda vēl nav ielaidusi nevienus vārtus, bet Karašausks izcēlies ar trim precīziem sitieniem.

Kā ziņots, pirmajās divās A grupas spēlēs Skonto" ar rezultātu 2:0 pārspēja Rīgas "Daugavu", bet Latvijas čempioni "Ventspils" ar 2:0 pārspēja "Daugavpils" komandu.

Tāpat A apakšgrupā sacentīsies arī "Metta"/"Latvijas Universitāte", kas turnīrā iesaistīsies otrdien.

Tikmēr B grupā spēlē virslīgas vienības "Gulbene", "Liepāja", "Jelgava", kā arī "Syform" pirmās līgas komandas "Valmiera Glass"/BSS un Rēzeknes BJSS.

Kā zināms, Valmieras un Rēzeknes komandas sacensībās aizstās Jūrmalas "Spartaku" un Daugavpils "Daugavu", kas no dalības Ziemas kausā atteicās.

Ziemas kauss līdz 28.februārim risināsies "Skonto" hallē, Rīgā.

Pēc apakšgrupu cīņām sekos spēles par vietām, katras grupas attiecīgās vietas komandai tiekoties ar otras grupas tās pašas pozīcijas komandu.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!