Foto: EPA/LETA

Slavenais spāņu futbola aizsargs Karless Pujols turpmāk darbosies Spānijas granda "Barcelona" vadībā.

Pašlaik 36 gadus vecais Pujols pēdējā laikā mocījās ar savainojumiem, kas viņam lika pieņemt lēmumu beigt karjeru. Aizsargs "Barcelona" klubā pavadīja visu savu profesionālo karjeru, pirmajā komandā nospēlējot 593 spēles.

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka slavenais futbolists arī turpmāk būs "Barcelona" klubā, ieņemot amatu tā sporta menedžmenta komandā.

"Man vēl joprojām nepieciešams atpūsties un sadziedēt ceļgala savainojumu, taču ar cerībām raugos uz savu jauno izaicinājumu. Esmu tiešām patīkami satraukts par šo jauno savas dzīves posmu," paudis Pujols.

Katalonijas komandas sporta direktors Andoni Subisareta īpašā paziņojumā atklāja, ka klubs jau ilgu laiku risinājis sarunas ar Pujolu, lai noskaidrotu, kurš amats "Barcelona" sistēmā spēlētājam pēc karjeras beigām būtu vispiemērotākais.

Tiek vēstīts, ka Pujols varētu turpmāk strādāt pie projektiem, kur jārūpējas par mārketingu, finansēm un spēlētāju transfēriem.

Pujols "Barcelona" vienībā sešas reizes kļuva par valsts čempionu, divas reizes izcīnīja Karaļa kausu, trīs reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā un divreiz izcīnīja UEFA Superkausu.

Tāpat aizsargs ar Spānijas izlasi pa reizei uzvarējis Eiropas čempionātā un Pasaules kausa finālturnīrā, kā arī sešas reizes ticis iekļauts Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) veidotajā gada simboliskajā izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!