Atlikušajos trijos Eiropas TOP5 nacionālajos čempionātos ir aizvadītas pēdējās spēļu kārtas – DELFI Futbols piedāvā sezonas noslēguma galveno notikumu apskatu.

SPĀNIJA

Barcelona 4 – 0 Real Valladolid (spēles apskats)

Málaga 1 – 1 Real Madrid (spēles apskats)

Almería 2 – 3 Sevilla

Seviļas komanda kopvērtējuma 4.vietas un UEFA Čempionu līgas futbola nodrošināšanu izvēlējās atlikt uz noslēdzošās kārtas spēles tiesneša pielikto kompensācijas laiku. Duelī ar turnīra tabulas vidusdaļas komandu „Almería” viesi pēc Kanutē sitiena jau cīņas 16.minūtē spēja iegūt vadību, taču vēl pirms puslaika beigām Soriano spēlē panāca līdzsvaru. Līdzīgi notikumi norisinājās arī otrajā puslaikā, kad uz Čiko raidījumu savas komandas vārtos mājinieki atbildēja ar Huanma Ortiza precīzo sitienu 11 minūtes pirms spēles beigām. „Sevilla” tomēr prata nodrošināt laimīgu uzvaru un prestižo kopvērtējuma 4.vietu, Riosam jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā izraujot savai komandai nenovērtējamu uzvaru.

Athletic Bilbao 2 – 0 Deportivo La Coruña

Atlético Madrid 0 – 3 Getafe

Real Zaragoza 3 – 3 Villarreal

Mallorca 2 – 0 Espanyol

Racing Santander 2 – 0 Sporting Gijón

Valencia 1 – 0 Tenerife

Osasuna 1 – 1 Deportivo Xerez

Spānijas La Liga kopvērtējuma tabula>>>

 

ITĀLIJA

Siena 0 – 1 Internazionale (spēles apskats)

Chievo 0 – 2 Roma (spēles apskats)

Milan 3 – 0 Juventus

Ar skaistu uzvaru sezonu 3.vietā noslēdza daudzu kritizētā „AC Milan” vienība, kuras finišēšana pirmajā trijniekā tomēr ir jāuzskata par sasniegumu. Bezcerīgu sezonu piedzīvojušie Turīnas „Juventus” futbolisti ar diviem Brazīlijas izlases ignorētā Ronaldinju un vieniem Antonini vārtiem tika uzvarēti negaidīti pārliecinoši, kas turīniešiem liek sezonu noslēgt vien 7.vietā, tādējādi nākamajā sezonā esot spiestiem palikt bez dalības kādā no Eiropas klubu futbola kausa izcīņām.

Sampdoria 1 – 0 Napoli

Savukārt izcili veiksmīgu sezonu uz tādas pašas nots noslēdza „Sampdoria” vienība, kura spēja pārsteigt Itālijas futbola apskatniekus un nosargāt kopvērtējuma 4.pozīciju – nākamajā sezonā klubs piedalīsies UEFA Čempionu līgas pēdējā kvalifikācijas kārtā. Izšķirošo uzvaru mājiniekiem nodrošināja komandas rezultatīvākā spēlētāja Džampolo Pacīnī precīzais sitiens otrā puslaika ievadā. „Napoli”, neskatoties uz zaudējumu, saglabāja 6.vietu, nodrošinot dalību nākamās sezonas UEFA Eiropas līgā.

Lazio 3 – 1 Udinese

Cagliari 1 – 1 Bologna

Bari 2 – 0 Fiorentina

Catania 1 – 0 Genoa

Parma 4 – 1 Livorno

Atalanta 1 – 2 Palermo

Itālijas Serie A kopvērtējuma tabula>>>

 

FRANCIJA

Olympique Lyon 2 – 0 Le Mans

Uzvara pēdējā Francijas čempionāta spēlē kāpumiem un kritumiem bagāto sezonu Lionas „Olympique” tomēr ļāva noslēgt vicelīderu godā, kam par pamatu kalpoja četras uzvaras pēdējās piecās komandas spēlēs. Pēdējās kārtas duelī Gomisa un Pjaniča sitieni kādreizējam Francijas futbola nepārspējamajam spēkam Lionas „Olympique” atnesa izšķirošo uzvaru un simboliskās sudraba medaļas.

Lorient 2 – 1 Lille

Toties lielu vilšanos noslēdzošajā sezonas spēlē piedzīvoja „Lille”, kuri dēļ neveiksmes pret „Lorient” bija spiesti atkāpties uz kopvērtējuma 4.pozīciju, ļaujot sevi apsteigt un UEFA Čempionu līgas futbolu nodrošināt „Auxerre” vienībai. Lai arī viesi pēc Rikardo Koštas sitiena pirmā puslaika vidū izvirzījās vadībā, laukuma saimnieki spēja gūt divus bezatbildes vārtus – Gameiro un Žufrē – un likt „Lille” samierināties ar 4.vietu un dalību nākamās sezonas UEFA Eiropas līgā.

Sochaux 1 – 2 Auxerre

Lens 4 – 3 Bordeaux

Olympique Marseille 2 – 0 Grenoble

Toulouse 0 – 0 Monaco

PSG 1 – 3 Montpellier

Boulogne 1 – 0 Stade Rennes

Nice 1 – 1 Saint-Étienne

Nancy 1 – 1 Valenciennes

Francijas Ligue 1 kopvērtējuma tabula>>>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!