Foto: Reuters/Scanpix
Spānijas Karaļa kausa izcīņas futbolā finālspēli starp karalisko Madrides "Real" un aizvadīto divu sezonu čempioniem "Barcelona" televīzijā vēroja vairāk kā 14 miljoni skatītāju, padarot to par turnīra skatītāko spēli.

Kā ziņots, trešdien Valensijā aizvadītajā finālmačā "Real" ar 1:0 papildlaikā pieveica savus principiālos pretiniekus "Barcelona".

Nacionālajā televīzijas kanālā TVE maču vēroja 12,71 miljons cilvēku, bet Katalonijas televīzijā TV3 to skatījās 1,46 miljoni. Maču kopā vēroja 14,17 miljoni skatītāju jeb 73 procenti auditorijas.

Brīdī, kad portugāļu pussargs Krištianu Ronaldu guva uzvaras vārtus, skatītāju skaits pieauga līdz 14,62 miljoniem.

Savukārt "Zelta minūte" bija plkst. 22:57 pēc Latvijas laika, kad līdz mača beigām bija palikušas divas minūtes. Tajā brīdī reitingi rādīja, ka maču vēro 14,91 miljons cilvēku.

Līdz šim skatītākā Spānijas Karaļa kausa spēle bija 2009.gada fināls, kurā "Barcelona" ar 4:1 uzvarēja Bilbao "Athletic" futbolistus. Toreiz maču Spānijā noskatījās 11,69 miljoni cilvēku.

Karaļa kausa izcīņa Spānijā notiek kopš 1902.gada. "Real" to ir izcīnījuši 18 reizes.

"Real" un "Barcelona" komandām tā bija otrā no paredzētajām četrām savstarpējām spēlēm trīs nedēļu laikā.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē "Real" un "Barcelona" nospēlēja neizšķirti 1:1 Spānijas čempionāta mačā.

Vēl divas reizes komandas savā starpā tiksies arī UEFA Čempionu līgas turnīra pusfinālā. Pirmā cīņa notiks "Real" mājas stadionā "Santiago Bernabeu" 27.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!