Foto: LETA

Pēc neizšķirta 3:3 ar Turcijas futbola izlasi Latvijas valstsvienība ir ierakstījusi jaunu lapaspusi abu vienību savstarpējo spēļu vēsturē, pēc mača izteicās Latvijas vienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pateicoties diviem Valērija Šabalas gūtajiem vārtiem, Latvijas izlase otrdien pārbaudes spēlē Vācijā, gatavojoties 2014.Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei ar Bosniju un Hercegovinu, atguvās no divu vārtu deficīta un nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Turcijas valstsvienību.

"Kā mēs visi lieliski zinām, Turcijas un Latvijas izlašu savstarpējo spēļu vēsturē mūsu komandai ir spilgts ieraksts pirms desmit gadiem notikušajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Esmu priecīgs, ka šodien šī jaunā komanda ierakstīja vēl vienu lapaspusi abu valstsvienību savstarpējo spēļu vēsturē," Starkova teikto citē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Šī abām izlasēm bija atkalredzēšanās kopš 2003.gada, kad Latvijas valstsvienība pēc uzvaras divu spēļu summā pār Turciju ar rezultātu 3:2 kvalificējās 2004.gada Eiropas čempionātam, kas togad norisinājās Portugālē.

Galvenais treneris atklājis, ka visa mača gaitā Latvijas izlase vēlējusies ar Turciju spēkoties līdzīgā cīņā. "Turcijas izlase bija šī mača favorīte un tā lielāko cīņas daļu kontrolēja spēli, tāpēc esmu priecīgs, ka komandai izdevās izcīnīt neizšķirtu. Tas ir labs rezultāts mūsu vienībai."

Savukārt Latvijas izlases pirmo vārtu autors uzbrucējs Edgars Gauračs atklājis, ka spēle bija ļoti grūta. "Neskatoties uz pirmo puslaiku, pēc pārtraukuma devāmies laukumā, domājot, ka rezultāts ir 0:0. Mēs centāmies gūt vārtus, un tas izdevās."

"Neskatoties uz trešo vārtu zaudējumu, komanda nesalūza. Tas pierāda, ka mūsu vienībai ir raksturs," izteicies Gauračs.

Latvijas izlases duelis ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi notiks 7.jūnijā plkst.19.30 "Skonto" stadionā Rīgā. Biļetes uz šo spēli ir pārdošanā visās "Biļešu servisa" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!