Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu pārbaudes spēlē ar Somijas valstsvienību neapmierināja ne kopējais, ne arī spēlētāju individuālais sniegums, pēc trešdien aizvadītās cīņas izteicās pats Starkovs.

Kā ziņots, aizvadītajā spēlē Latvijas izlase zaudēja Somijai savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:0).

Šī vienlaicīgi bija arī ilggadējā Latvijas izlases aizsarga Igora Stepanova atvadu spēle valstsvienībā. 35 gadus vecais Stepanovs maču pret Somiju sāka Latvijas izlases pamatsastāvā. Pieredzējušais aizsargs laukumā pavadīja apmēram piecas minūtes, bet pēc tam viņu nomainīja Jurijs Žigajevs.


"Spēle mums nesanāca un nospēlējām diezgan vāji. Augusta mēnesī savā laukumā vienmēr spēlējam vāji," pēcspēles preses konferencē atzina Starkovs. "Mani neapmierināja ne kopējais, ne spēlētāju individuālais sniegums, taču komandā ir nepieredzējuši un gados salīdzinoši jauni spēlētāji, tāpēc vēl nav saskaņas laukumā saspēles veidošanā."

"Somi prata neitralizēt mūsu centienus. Varējām gūt vārtus, un tad mačs varēja iegrozīties citādāk. Gaidot spēles septembrī, veiksim nepieciešamos secinājumus. Domāju, ka izlases vadošie spēlētāji septembrī tā neatļausies spēlēt," teica Starkovs.

"Patīkamākais moments spēlē bija piektajā minūtē, kad pavadījām Stepanovu. Divas dienas trenējoties kopā, bija redzams, ka spēlētājiem ir ko no viņa mācīties. Futbolistu uzdevums ir kļūt tādiem, kāds ir Stepanovs. Citus šajā spēlē nevēlētos izcelt, jo mača gala iznākums ir komandas nopelns," izteicās Starkovs.

"Izlasē notiek meklējumi un eksperimenti, jo nepieciešams pastiprinājums centra pussarga pozīcijā. Tajā var spēlēt arī Vitālijs Smirnovs, ko šodien izmēģinājām," piebilda Starkovs.

"Esmu ļoti apmierināts ar mūsu saspēli, jo pratām veidot plašas kombinācijas," atzina Somijas izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens. "Izmantojām visu laukumu, taču pirmajā puslaikā nespējām noslēgt uzbrukumus. Gribu uzsvērt, ka Latvijas komanda ir ļoti spēcīga, ar ļoti bīstamiem uzbrucējiem. Tāpēc esmu patiesi gandarīts par mūsu spēli aizsardzībā, kaut arī brīžiem pārāk aizrāvāmies ar centieniem kontrolēt bumbu, tādēļ cieta koncentrēšanas spējas."

"No šīs spēles līdzi ņemsim gan pozitīvas, gan arī negatīvas lietas," piebilda Pātelainens.

Tāpat Pātelainens uzteica arī Stepanovu. "Latvijas izlasei viņš noteikti pietrūks."

Kā ziņots, Stepanovs Latvijas izlasē debitēja 1995.gadā un valstsvienības rindās kopumā aizvadīja 100 spēles, kurās guva četrus vārtus.

Šobrīd FIFA rangā Latvijas izlase atrodas 83.vietā, bet Somija ieņem 75.pozīciju.

Šī bija Latvijas izlases pirmā pārbaudes spēle savā laukumā četru gadu laikā.

Jau vēstīts, ka 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Somijas izlase ar sešiem punktiem sešos mačos ieņem ceturto vietu E grupā.

Tikmēr Latvija ar četriem punktiem sešās spēlēs atrodas priekšpēdējā, piektajā, vietā F apakšgrupā.

Latvijas izlasei šogad plānotas vēl četras spēles - septembrī un oktobrī tiks aizvadītas pēdējās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņas ar Gruziju, Grieķiju, Maltu un Horvātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!