Foto: AP/Scanpix

Spānijas tiesa ir noraidījusi Katalonijas futbola kluba "FC Barcelona" un Brazīlijas izlases uzbrucēja Neimara apelāciju un izskatīs futbolistam un viņa tēvam izvirzītās apsūdzības finanšu mahinācijās un korupcijā saistībā ar futbolista pāreju uz "FC Barcelona", vēsta ārzemju mediji.

ESPN ziņo, ka apsūdzības tiks izvirzītas visām Neimara transfērā iesaistītajām pusēm - pašam futbolistam un viņa tēvam, kā arī "FC Barcelona" un Brazīlijas futbola klubam "Santos", no kura kataloniešiem pievienojās Neimars.

Lieta ierosināta pēc investīciju kompānijas prasības, kurai piederēja daļa tiesību uz Neimaru un kura uzskata, ka darījumā iesaistītie noslēpuši reālo futbolista tirgus vērtību.

Prokuratūra pieprasa Neimaram un viņa tēvam brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un soda naudu 10 miljonu dolāru apmērā. Tiesa, reāls cietumsods futbolistam nedraud, jo viņam šī ir pirmā apsūdzība. Savukārt no "FC Barcelona" un "Santos" prokurors pieprasa attiecīgi deviņus un septiņus miljonus dolāru lielu soda naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!