Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aizvadītās nedēļas nogalē turpinājās Futbola turnīru asociācijas (FTA) rīkotie vasaras turnīri - Rīgas futbola čempionāts,"Triobet" minifutbola turnīrs un "Adidas" telpu futbola turnīrs.

Rīgas futbola čempionātā, kas reizē ir Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības, startē 11 vienības no Rīgas un tās apkārtnes, no kurām divas – RFS un Latvijas Universitātes – komandas startē ārpus konkurences.

Turnīra tabulas galvgalī šobrīd izvirzījusies RTU komanda, kas izcīnījusi uzvaras visās sešās aizvadītajās spēlēs. Ar 12 punktiem piecos mačos otro pozīciju ieņem "Salaspils" FC, bet trešo un ceturto vietu dala RFS un FK "Ogre" vienības, kuru rēķinā ir pa deviņiem punktiem.

Rīgas čempionāta nākamās spēles tiks aizvadītas 13.jūnijā, kad JFDS "Alberts" "Latvenergo" stadionā uzņems pastarīšus "Dinamo Mārupe", kā arī 14.jūnijā, kad FK "Flaminko-Monarhs" LU stadionā tiksies ar "Rīnūži" komandu, bet FK "Ogre" savā stadionā uzņems Latvijas Universitātes vienību.

"Triobet" minifutbola turnīrā aizvadītas jau piecas kārtas, sāk iezīmēties līderi un atpalicēji. Domājams, ka nākamajās divās kārtās sešas ceļazīmes uz Augstāko līgu sadalīs komandas, kas šobrīd ieņem pirmās desmit vietas, tostarp "Sportima-Nikars" vīri sev faktiski jau garantējuši cīņas pirmajā sešiniekā. "Nikarieši" izcīnījuši uzvaras visās aizvadītajās spēlēs. Uz pārējām piecām vakancēm visreālāk pretendē "Latvijas finieris", "Elme metal" (pa 12 punktiem), "Wood Brothers", SK "Monarhs", "Rīnūži-Strong" (pa 10), "Marshal" FC, "Free", "Industrial Steel Group" un "02-Gross" (pa 9) vienības.

Sestās kārtas spēles notiks 17.jūnijā un 1.jūlijā. Interesantkās no tām solās būt starp "Latvijas finieris" un "Elme metal", kā arī "Industrial Steel Group" un "02-Gross" vienībām.

Atgādinām, ka sacensību reglaments paredz, ka vispirms visas 24(!) komandas aizvadīs septiņas kārtas pēc t.s. Šveices sistēmas, bet pēc tam dalīsies divās līgās pēc spēku samēra, noskaidrojot uzvarētājus un medaļniekus katrā no līgām. Atsevišķi notiks kausa izcīņa. Visas spēles notiks SK "Arkādija" un "Ķeizarmežs" stadionos.

Visbeidzot, Rīgas olimpiskajā sporta centrā (OSC) notiekošajā "Adidas" futzāla turnīrā aizvadītas divas spēļu kārtas, pēc kurām ar maksimālo punktu skaitu līderos izvirzījušās "Kreiss", ISMA 2 un "TSI – ekoPolise" vienības. Turnīrs, izņemot pirmās divas kārtas, kurā pretinieki tika noteikti ar izlozes palīdzību, noris pēc t.s. Šveices sistēmas - turpmāk savā starpā būs jātiekas komandām, kas turnīra tabulā atrodas viena otrai tuvu blakus. Līdz ar to trešajā kārtā, kas notiks 15. un 16.jūnijā, telpu futbola līdzjutējus sagaida īsts futzāla "saldais ēdiens" – "TSI – ekoPolise" pret "New Project" un "Kreiss" pret ISMA 2. Abi šie mači notiks ceturtdien, 16.jūnijā, attiecīgi – 19:00 un 19:50.

Bez trim nosauktajiem turnīriem FTA šovasar rīko arī Latvijas pludmales futbola čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!