Foto: PantherMedia/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) nolēmusi attiekties no "fair play" jeb "godīgas spēles" ceļazīmju piešķiršanu Eiropas līgā, aizstājot tās ar prēmijām, vēsta organizācijas mājas lapa.

Jaunais UEFA nolikums paredz, ka 2015./2016. gada sezonā komandas tiks vērtētas trijos dažādos "fair play" reitingos: kopējā reitingā, lielākais progress sezonā un skatītāju uzvedība. Attiecīgās valsts federācija, kurai būs labākie rādītāji katrā no šiem reitingiem, saņems ne vairs ceļazīmi uz Eiropas līgu, bet gan naudas prēmiju. Prēmijas apjomu noteiks UEFA "fair play" un sociālās atbildības komisija un tās izlietojumu paredz ar "fair play" popularizēšanu saistītos nacionālajos projektos.

Viena valsts varēs saņemt tikai vienu reitinga uzvaras prēmiju, pat ja būs labākā vairākos punktos. Tādā gadījumā prēmiju saņems otrā labākā federācija.

"Jaunais "godīgas spēles" nolikums aicina uzturēt labas attiecības sportā starp spēlētājiem, komandu pārstāvjiem un līdzjutējiem. Tā ir daļa no apjomīgās UEFA programmas "Cieņa" un ar to gribam uzsvērt, ka godīga spēle un cieņa ir vissvarīgākais sekmīgai futbola popularizācijai un attīstībai," teikts UEFA paziņojumā.

Līdz šim valstis, kas ieguva trīs labākos vērtējumus "fair play" rangā, saņēma vienu papildu vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Jauno nolikuma sistēmu decembrī apstiprināja UEFA izpildkomiteja un tā tiks nostiprināta jaunajā "fair play" nolikumā, kas stāsies spēkā 2015.gada 1.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!