Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Čempionu līgā futbolā otrdien tiek aizvadītas pirmās divas ceturtdaļfināla atbildes spēles.

Abu cīņu sākums iecerēts plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Pēc pirmajiem mačiem par gaidītāko kļuvis duelis starp potenciālo pastarīti "Porto" no Portugāles un Vācijas flagmani Minhenes "Bayern", jo "Porto" savā laukumā spēja gūt negaidītu uzvaru ar 3:1. Līdz ar to "Bayern" komandai atbildes mačā der panākums ar 2:0, bet, ja "Porto" tiks atļauts iesist vismaz vienus vārtus, bavāriešiem jau būs nepieciešams gūt par trim vairāk.

"Porto" 1987.gadā apbēdināja Minhenes komandu Eiropas kausa finālā, triumfējot ar 2:1. Papildus tam "Porto" šajā turnīrā triumfēja arī 2004.gadā. Kopš tās reizes šai komandai tā arī nav izdevies iekļūt pat UEFA Čempionu līgas pusfinālā, kamēr "Bayern" tas padevies jau trīs gadus pēc kārtas.

"Porto" komandai UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu izdevies sasniegt pirmo reizi pēdējo sešu gadu laikā, astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 5:1 apspēlējot Šveices klubu "Basel". Tikmēr "Bayern" ar 7:0 pārspēja Ukrainas komandu Doņeckas "Šahtar", lai gan visi šie septiņi vārti tika gūti tikai atbildes spēlē.

"Bayern" komandā joprojām ir nopietnas sastāva problēmas, jo gandrīz skaidrs, ka spēli izlaidīs Nīderlandes uzbrūkošais pussargs Arjēns Robens, austriešu aizsargs Dāvids Alaba, marokiešu aizsargs Mehdi Benatija un spānis Havi Martiness. Visdrīzāk, nespēlēs arī franču pussargs Franks Riberī, bet laukumā varētu atgriezties vācu zvaigznes Bastians Šveinšteigers un Filips Lāms.

Kā zināms, pēc pirmā zaudējuma "Porto" no amata atkāpās "Bayern" ilggadējais ārsts Hanss Vilhelms Millers-Volfārts.

Savukārt vēl vienā ceturtdaļfināla duelī otrdien Spānijas grands uzņems Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Dueli tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kā zināms, pirmajā mačā "Barcelona" svinēja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 3:1, sperot platu soli pretim pusfināla sasniegšanai.

Šajā mačā PSG komandai pirmā dueļa ievadā gūtas traumas dēļ nepalīdzēs aizsargs Tjagu Silva, bet laukumā varēs atgriezties diskvalifikāciju izcietušais uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs un itāļu pussargs Marko Verati.

Šīs abas komandas savā starpā tikās jau apakšgrupu turnīrā, kad vispirms uzvaru ar 3:2 izcīnīja PSG, bet pēc tam "Barcelona" savā laukumā revanšējās ar 3:1. PSG vienība šī turnīra pusfinālā vienīgo reizi spēlējusi 1995.gadā, kad sacensības vēl tika sauktas par Eiropas kausu. Tikmēr Spānijas klubam UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu izdevies sasniegt jau astoto sezonu pēc kārtas.

PSG turnīra ceturtdaļfinālu sasniedza dramatiskā cīņā, divu spēļu summā nospēlējot neizšķirti 3:3 ar spēcīgo Anglijas klubu Londonas "Chelsea". Francijas klubs labāko astoņnieku sasniedza vien pēc izbraukumā vairāk gūtiem vārtiem, kas tam izdevās vien atbildes spēles pagarinājumā. Tikmēr "Barcelona" ar 3:1 pārspēja Anglijas čempioni Mančestras "City".

Vēl divi pusfināla dalībnieki tiks noskaidroti trešdien. Kā zināms, pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas fināla atkārtojuma Spānijas galvaspilsētas klubu "Atletico" un "Real" duelis pirmajā mačā noslēdzās 0:0, bet Itālijas čempione Turīnas "Juventus" pirmajā spēlē savā laukumā ar 1:0 pārspēja Francijas čempionāta komandu "Monaco".

Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!