Foto: AFP/Scanpix
No 2015.gada UEFA Eiropas līgas uzvarētāji automātiski kvalificēsies nākamās sezonas Čempionu līgas turnīram, piektdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Tas nozīmē, ka Eiropas līgas 2014./2015.gada sezonas labākā komanda varēs cīnīties Čempionu līgā līdz ar 2015./2016.gada sezonas sākumu.

"Ar šī gada Eiropas līgas finālu kļuva skaidrs, ka šis turnīrs ar gadiem kļuvis arvien spēcīgāks. Ar lēmumu ļaut uzvarētājam piedalīties nākamās sezonas Čempionu līgā aicinām komandas cīnīties vēl sparīgāk," izteicies Platinī. "Esam pārliecināti, ka šāds solis padarīs Eiropas līgu pievilcīgāku ne tikai klubiem, bet arī to atbalstītājiem."

Kā ziņots, par šīs sezonas Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Anglijas premjerlīgas vienība Londonas "Chelsea", kas spraigā finālā ar rezultātu 2:1 pieveica Portugāles komandu Lisabonas "Benfica". Tādejādi Anglijas galvaspilsētas klubs kļuva par pirmo vienību vēsturē, kurai vienlaicīgi pieder divu spēcīgāko Eiropas klubu turnīru tituli, jo pērn Londonas klubs triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Eiropas līga savu pašreizējo nosaukumu ieguva 2009.gadā, aizstājot UEFA Kausu, ko 2005.gadā kopā ar Krievijas klubu Maskavas CSKA izcīnīja Latvijas pussargs Juris Laizāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!