Foto: AFP/Scanpix
Vācijas izlases futbolists Mario Gomess trešdien paziņoja, ka pēc Turcijā notikušā neveiksmīgā valsts apvērsuma un šā brīža politiskās situācijas dēļ vairs nepārstāvēs turku klubu Stambulas "Bešiktaš".

Uzbrucējs Gomess Turcijas superlīgas klubam "Bešiktaš" pievienojās pirms iepriekšējās sezonas un 33 spēlēs guva 26 vārtus, kļūstot par Turcijas čempionāta labāko snaiperi, kā arī palīdzot "Bešiktaš" komandai pirmo reizi septiņu gadu laikā izcīnīt valsts čempionu titulu.

Stambulā Gomess nokļuva no Itālijas kluba Florences "Fiorentina", kas rezultatīvo uzbrucēju "Bešiktaš" komandai izīrēja uz sezonu, taču Turcijas vienībai bija iespēja spēlētāju izpirkt. "Bešiktaš" to arī grasījās darīt, tomēr Gomess tagad paziņojis, ka Turcijā tur esošās politiskās situācijas dēļ nevēlas spēlēt.

"Es vairs nespēlēšu šajā lieliskajā klubā ("Bešiktaš"). Iemesls ir tikai un vienīgi politiskā situācija," paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" uzsvēris Gomess. "Mans lēmums ir saistīts ar drausmīgajiem pēdējo dienu notikumiem Turcijā."

Gomess ar Vācijas izlasi piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur viņš guva divus vārtus trīs mačos. Ceturtdaļfinālā pret Itāliju uzbrucējs guva augšstilba muskuļa traumu, un pusfinālā pret Franciju, kurā vācieši zaudēja ar 0:2, viņš laukumā nedevās.

LETA jau ziņoja, ka piektdien vakarā Turcijā tika sarīkots neveiksmīgs militārs apvērsums. Saskaņā ar oficiālajiem datiem puča mēģinājumā tika nogalināti 232 cilvēki un 1541 cilvēks tika ievainots.

Savukārt pēc apvērsuma apspiešanas sekojošajās dienās Turcijā aizturēti, atlaisti vai atstādināti no amata 45 000 līdz 50 000 cilvēku.

Gaidāmajā sezonā Turcijā grasās spēlēt Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns, kurš noslēdzis līgumu ar ambiciozo Stambulas klubu "Dariššafaka Doguš", kurā galvenā trenera Deivida Blata palīgs būs Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. Vienošanos ar citu Turcijas basketbola klubu - Ušakas "Sportif" - noslēdzis arī izlases spēlētājs Rolands Freimanis.

Savukārt aizvadītajā sezonā Turcijā spēlēja bijušie Latvijas izlases basketbolisti Kristaps Valters un Kaspars Kambala.

Tāpat pagājušajā nedēļā divu gadu līgumu ar Turcijas pēc spēka otrās futbola līgas klubu "Giresunšpor" noslēdza Latvijas izlases futbolists Igors Tarasovs.

Tikmēr Turciju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs smaiļošanas sacensībās pārstāvēs latviete Lāsma Liepa, kura ir pieņēmusi Turcijas pilsonību un šogad zem šīs valsts karoga kļuva par Eiropas čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!