Foto: AFP/Scanpix

Par Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices kluba "Sion" spēlējošo treneri pirmdien kļuvis pazīstamais itāļu pussargs Dženāro Gatūzo, ziņo vienības mājaslapa.

Gatūzo galvenā trenera amatā nomainīs vienības līdzšinējo vadītāju Viktoru Munjosu, kurš amatā tika iecelts vien aizvadītā gada decembra vidū.

"Līdz tālākajai komandas vadības rīcībai spēlētāji par sevi atbildēs paši. Atbildība par futbolistu pārraudzību uzticēta vienības kapteinim Gatūzo," pavēstījuši kluba pārstāvji.

Šāds lēmums pieņemts pēc "Sion" vienības sestdien piedzīvotā zaudējuma ar 0:4 vietējā čempionāta mačā pret "Thun" komandu.

Gatūzo kā spēlējošais treneris savu pirmo maču aizvadīs jau trešdien, kad Sjonas klubs Šveices kausa ceturtdaļfināla mačā izbraukumā tiksies ar Lozannas "Sport" vienību.

Līdz ar to viņš kļūs par jau piekto galveno treneri, kurš šosezon stājies pie "Sion" stūres. Savukārt 2012.gada laikā kopā Šveices klubu paguva trenēt septiņi speciālisti.

Tāpat vienības vadība paziņojusi, ka Munjoss nav ticis pilnībā atbrīvots no darba - viņš turpinās veikt pretinieku vienību taktisko analīzi.

Šveices klubam Gatūzo pievienojās pagājušajā gadā, bet kopš 1999.gada spēlētājs pārstāvēja Itālijas A sērijas čempionāta klubu "AC Milan", kura rindās visos turnīros aizvadīja 468 spēles.

Milānas vienības rindās viņš divas reizes kļuva par Itālijas čempionu un divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Savukārt Itālijas izlasē pussargs aizvadīja 73 spēles un guva vienus vārtus. 2006.gadā izlases sastāvā Gatuzo kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Šveices čempionāta kopvērtējumā "Sion" ar 35 punktiem 21 mačā atrodas ceturtajā vietā desmit komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!