Foto: stock.xchng
Latvijas futbola vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētās Šveices komandas "Sion" līdzjutēji pēc trim smagām sagrāvēm pieprasa skandalozā vienības prezidenta Kristiāna Konstantīna atkāpšanos no amata.

Pēdējās trijās turnīra spēlēs "Sion" komanda piedzīvojusi trīs sagrāves ar kopējo vārtu attiecību 0:13, bet pēdējās septiņās cīņās Vaņina pārstāvētais klubs izcīnījis tikai vienu uzvaru.

Pēdējais mačs risinājās trešdien, un tajā "Sion" ar 0:4 izbraukumā atzina "Servette" vienības pārākumu.

Pēc spēles finālsvilpes Vaņins savā soda laukumā saķildojās ar jauno aizsargu Benžaminu Kololi, konflikta laikā ķeroties savam kluba biedram pie rīkles. Abu konfliktu izšķīra citi "Sion" komandas spēlētāji.

Tiek ziņots, ka Vaņinam nedraud soda sankcijas ne no savas komandas, ne no līgas.

Arī līdzjutēji nevaino Latvijas vārtsargu, bet gan vienības prezidentu Konstantīnu.

Kā ziņots, pirms desmit dienām slavenais itāļu futbolists Dženāro Gatūzo kļuva par piekto speciālistu šosezon, kuru Konstantīns atlaidis no "Sion" komandas galvenā trenera amata.

Viņa vietā galvenā trenera amatā stājies vienības U-21 komandas treneris Mišels Dekastēls, kurš vienību šosezon jau reizi vadīja. Tāpat Dekastēls "Sion" vadīja arī 1995./1996.gada sezonā.

Kristiāns Konstantīns kopš 2002.gada, kad pārņēma amatu, trenerus nomainījis aptuveni 30 reizes. Arhitekts un kādreizējais vārtsargs Konstantīns divreiz galvenā trenera amatā iecēlis arī sevi.

Jau trešdienas spēles laikā tribīnēs līdzjutēji bija izkāruši tādus plakātus kā: Ja Karaļvalstī lietas aiziet greizi, karalim jāzaudē galva.

"Sion" komanda ceturtdien paziņojusi, ka nākamo mājas spēli, kurā tā sestdien sacentīsies ar "Thun", līdzjutēji varēs apmeklēt bez maksas. Tāpat Sjonas klubs paziņojis, ka vasarā pārbaudes turnīrā tiksies ar pazīstamo Francijas vienību Marseļas "Olympique" un Vācijas klubu "VfL Wolfsburg".

Kopvērtējumā "Sion" komanda ar 45 punktiem 33 spēlēs saglabājusi piekto vietu, tomēr par četriem punktiem atpaliek no "Zurich" vienības. Jāizceļ, ka tieši pirmās četras komandas kvalificēsies nākamās sezonas Eirokausu sacensībām.

Savukārt pirmais trijnieks ir ievērojami atrāvies un turpina cīņu savā starpā - līderpozīcijā ar 66 punktiem atrodas "Basel" komanda, kas šosezon aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas pusfinālam, bet tai attiecīgi sešus un desmit punktus zaudē "Grasshopper" un "St.Gallen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!