Šo piektdien Liepājā risināsies "SMSCredit.lv" Latvijas virslīgas čempionāta spēle starp divām Kurzemes komandām "Liepāja" un "Ventspils", kas raisījusi pēdējos gados neredzēti lielu ažiotāžu sporta aprindās. Kurzemes derbiju klātienē plāno apmeklēt arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, informē sacensību rīkotāji.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis nedēļas beigās viesosies Liepājā un Grobiņā, un tostarp viņa plānā ir paredzēts apmeklēt vairākus sporta pasākumus. Pirms Kurzemes dueļa apmeklējuma Latvijas prezidents Raimonds Vējonis tiksies ar Liepājas domes deputātiem un arī iedzīvotājiem, savukārt dienas pirmajā daļā paredzēta gan vairāku uzņēmumu vizīte, gan dalība citā sporta pasākumā – "Rally Kurzeme" svinīgajā atklāšanā.

"Liepājai" un "Ventspilij" tā būs trešā savstarpējā spēle šajā sezonā, kas arī būtiski ietekmēs situāciju kopvērtējumā. Latvijas čempioni "Ventspils" pēdējās spēlēs septiņās spēlēs guvuši tikai vienu uzvaru un kopvērtējumā noslīdējuši uz ceturto vietu, kamēr "Liepāja" pēdējās trīs spēlēs guvusi divas uzvaras un kopvērtējumā ieņem pirmo vietu. Abu komandu pirmajā duelī Liepājā vārti netika gūti, bet otrajā spēlē Ventspilī liepājnieki izlaida uzvaru no rokām. Vēl spēles 70.minūtē liepājnieki bija vadībā ar 3:0, taču ielaida trīs vārtus, un spēle atkal noslēdzās neizšķirti – šoreiz 3:3.

"Spēles pret "Ventspils" vienmēr ir ļoti sīvas. Ar nepacietību gaidām Kurzemes derbiju, tas ir pavisam cits futbols. Spēlētāji visi kā viens ir gatavi spēlei pret FK "Ventspils". Par motivācijas trūkumu nav ne runas, jo spēlēs pret ventspilniekiem mēs vienmēr gribam parādīt to labāko sniegumu. Šobrīd mums šie 3 punkti ir vajadzīgi vairāk nekā jeb kad, iesim laukumā un darīsim visu iespējamo, lai viņus iegūtu," "Liepājas" komandā valdošo noskaņojumu raksturo uzbrucēja Kristapa Grebja teiktais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!