Foto: LETA

Uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 17.kārtas mačā sestdien izcīnīja "Ventspils" komanda, kas ar rezultātu 2:0 (1:0) izbraukumā pieveica vienu no turnīra pastarītēm "Metta"/Latvijas Universitāte".

Pirmos vārtus 39.minūtē pēc standartsituācijas atklāja Igors Tarasovs, bet otrajā puslaikā rezultātu no vārtu priekšas dubultoja Vadims Jančuks.
Šī abām komandām bija pirmā savstarpējā spēle šosezon.

Pēdējā laikā "Metta"/LU rāda ļoti sekmīgu sniegumu un iepriekšējos četros mačos bija tikusi pie vienas uzvaras, kā arī trim neizšķirtiem. Savukārt "Ventspils" futbolisti pēc izstāšanās no Eirokausiem, kuros spēja aizkļūt līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, šosezon uzvarēja abos aizvadītajos mačos.

Apliecinot favorīta statusu, aktīvāki jau no paša sākuma bija "Ventspils" futbolisti, kuri kontrolēja bumbu un lieliem spēkiem devās uz priekšu.

Ļoti daudz laika tika pavadīts pretinieku laukuma pusē, bumbu daudz spēlējot ap soda laukumu. Sekoja arī sitieni pa vārtiem, no kuriem bīstamākais bija brīvs Daniila Turkova raidījums no tuvas distances, ar kuru lieliski tika galā Kristers Putniņš. Studenti gaidīja iespējas pretuzbrukumos un tās arī sagaidīja - pēc Mārtiņa Milašēviča piespēles soda laukuma centrā Gata Kalniņa sitiens tika bloķēts, bet kreisajā malā Artūrs Švalbe, ticis pie bumbas uzsita ne pārāk spēcīgi, turklāt virsū Maksimam Uvarenko.

Vēl vienā momentā Kalniņš aizskrēja viens un bumbu sita garām ventspilnieku vārtsargam, tomēr tika fiksēta aizmugure. Sajutuši briesmas, viesi aktivizējās ar dubultu sparu. Vienā situācijā pēc burzmas pie pašiem vārtiem Putniņš tika pie bumbas pirmais, bet nedaudz vēlāk pēc stūra sitiena tā atlēca tieši uz kājas Tarasovam, kurš sita precīzi - 1:0 "Ventspils" labā. Pašā pirmā puslaika izskaņā ventspilniekiem bija vēl vairākas izcilas iespējas, taču neviens spēriens īsti netrāpīja pa bumbu un tā atstāja laukumu.

Otro puslaiku sparīgi uzsāka mājinieki, pat pēc stūra centrējuma bumbu iesitot Uvarenko vārtos, tiesa, tas notika pēc tiesneša svilpes. Pakāpeniski aktivizējās arī ventspilnieki, kas jau visai drīz spēli pārcēla uz otru laukuma galu. 65.minūtē negaidīti viens pret Uvarenko izrāvās Milašēvičs, taču vārtsargs izgājienā nospēlēja precīzi. Neskatoties uz rīdzinieku apņemšanos, 2:0 panāca "Ventspils" - 69.minūtē pēc partnera piespēles soda laukumā visveiksmīgāk nospēlēja Vadims Jančuks, kurš ievirzīja bumbu Putniņa sargātajos vārtos.

Arī turpinājumā "Ventspils" manāmais pārspēks nebeidza mazināties, kurzemniekiem aktīvi turpinot kontrolēt bumbu, taču arī mājinieki retu reizi izrāvās pretuzbrukumos, kur viens no aktīvākajiem minams Milašēvičs, taču bumbu vārtus lidot nevēlējās. 76.minūtē lielisku iespēju panākt 3:0 neizmantoja Turkovs, kura sistā bumba no aptuveni 20 metru attāluma atsitās pret vārtu pārliktni. Kopējā aina nemainījās arī spēles noslēdzošajās minūtēs un drošu uzvaru ar 2:0 izcīnīja "Ventspils".

Kā ziņots, kārta sākās piektdien, kad Rīgas "Daugava" savā laukumā ar 1:0 smagā cīņā uzveica turnīra pastarīti "Jelgava".

Kārtas noslēgumā svētdien čempionāta līdervienība "Skonto" savā laukumā spēkosies ar "Spartaku", Ilūkstes NSS uzņems pašreizējos Latvijas čempionu Daugavpils "Daugavu", bet "Jūrmala" savā laukumā tiksies ar "Liepājas metalurgu".

Virslīgas kopvērtējumā tagad pa 35 punktiem 15 spēlēs ir "Skonto" un "Ventspils" komandām, trešā ar 34 punktiem 17 spēlēs ir Rīgas "Daugava", bet tai ar 30 punktiem 15 cīņās seko pašreizējā Latvijas čempionvienība Daugavpils "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 23 punktiem 16 mačos ir "Spartaks", kuriem punktu zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par diviem mačiem mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 15 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 15 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Tikpat punktu ir "Metta"/LU futbolistiem, bet viņi aizvadījuši par divām spēlēm vairāk. Tikmēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem ieņem desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!