Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Mačā starp Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pēdējo divu gadu čempionvienībām ceturtdien pie panākuma tika "Ventspils" komanda.

2011.gada Latvijas spēcīgākais klubs ar rezultātu 1:0 (1:0) izbraukumā pieveica pašreizējos valsts čempionus Daugavpils "Daugava".

Vienīgos vārtus jau 12.minūtē guva Vadims Jančuks.

Abu komandu pirmā apļa cīņā aprīlī ventspilnieki savā laukumā bija pārāki ar 4:3.

Savukārt pēdējās cīņās abu vienību kontā līdz šodienai bija četri panākumi pēc kārtas.

Vēl vienā šodienas spēlē Jūrmalas "Spartaks" ar rezultātu 4:0 (0:0) savā laukumā otrajā puslaikā salauza "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistu pretestību, pakāpjoties uz piekto vietu kopvērtējumā.

Spēles rezultātu 52.minūtē atklāja Kevins Mena, 64.minūtē mājinieku pārsvaru dubultoja Viktors Morozs, bet cīņas beigu daļā ar diviem precīziem sitieniem atzīmējās Daniels Garsija.

"Spartaks" komanda šo maču aizvadīja bez Naura Bulvīša un Patrika Tvumasi, kuri abi devušies atrādīties uz Krievijas klubiem.

Kā ziņots, pirmajā aplī "Spartaks" rīdziniekus viesos uzvarēja ar 1:0.

Pirmās trīs 11.kārtas spēles tika aizvadītas ceturtdien. Tajās "Skonto" izbraukumā ar 7:1 sagrāva turnīra jaunpienācējus Ilūkstes NSS, kaut pēdējās 25 cīņas minūtes pēc talantīgā uzbrucēja Valērija Šabalas noraidījuma pavadīja mazākumā, "Jūrmalas" komanda, kas iepriekš bija cietusi neveiksmes sešos mačos pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 0:15, ar 4:2 Rīgā pārspēja "Jelgavu", bet "Liepājas metalurgs" savā laukumā ar 0:2 piekāpās Rīgas "Daugavai".

Virslīgas kopvērtējumā tagad pa 24 punktiem desmit spēlēs ir "Skonto" un

"Ventspils" komandām, kurām ar 23 punktiem 11 mačos seko Rīgas "Daugava". Ceturtie ar 20 punktiem ir Daugavpils "Daugavas" pārstāvji, bet piektā ar 19 punktiem tagad ir "Spartaks" komanda, kas par diviem punktiem apsteidz "Liepājas metalurga" vienību.

Septītajā vietā ar 11 punktiem 11 mačos seko "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem desmit spēlēs ir Ilūkstes NSS vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar diviem punktiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!