Foto: stock.xchng
Pie pārliecinošām uzvarām Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačos ceturtdien tika valsts čempioni "Ventspils" un Rīgas "Daugava".

"Ventspils" izbraukumā ar rezultātu 7:0 (1:0) sagrāva sacensību pastarīti "Jūrmalu".

Pirmais puslaiks noslēdzās tikai ar rezultātu 1:0, kad vārtus ventspilnieku labā guva Mauritānijas uzbrucējs Čeiks Diaņē, tomēr otrajā cīņas pusē viesi pamanījās gūt vēl sešus vārtus.

Vispirms 71.minūtē vārtus iesita Antons Kurakins, bet turpinājumā viņam piebalsoja pieredzējušais Ģirts Karlsons un albānis Nduje Mujeckis, kurš izcēlās divreiz.

Pašās pēdējās minūtēs "Ventspils" raidīja vēl divas bumbas jūrmalnieku vārtos, kad pie saviem otrajiem vārtu guvumiem tika Karlsons un Diaņē.

Šī bija abu vienību ceturtā savstarpējā spēle šosezon - allaž labāki izrādījušies ventspilnieki, turklāt ar graujošu vārtu attiecību 22:2

Pie gana pārliecinošas uzvaras tika arī Rīgas "Daugava", kas savā laukumā ar 4:2 (3:1) apspēlēja "Daugavpili".

Pirmajā puslaikā mājinieki pēc Vitālija Ziļa, Edija Joksta un Tada Markēviča precīzajiem sitieniem panāca 3:0, taču daugavpilieši vienus vārtus atspēlēja, izceļoties japānim Nakano Riotaro.

Otrajā puslaikā abi klubi apmainījās vārtu guvumiem, taču mača likteni tas nemainīja.

Rīdzinieki tādejādi pārtraukuši divu zaudējumu sēriju, lai gan pirms tam tika piedzīvota trīs uzvaru sērija. Tikmēr Latgales klubs pirms neizšķirta iepriekšējā kārtā pret "Jūrmalu" bija cietis sešus zaudējumus pēc kārtas.

Trijos no četriem abu komandu savstarpējiem mačiem šosezon pie uzvaras tikusi Rīgas "Daugava".

Jau vēstīts, ka šīs kārtas izspēle iesākās otrdien, kad Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā vairākumā nespēja pieveikt Daugavpils "Daugavu", cīnoties neizšķirti 0:0. Savukārt trešdien šosezon veiksmīgi spēlējošā "Jelgava" ar 1:0 pārspēja "Liepāju", kamēr virslīgas līdervienība Rīgas "Skonto" izbraukumā ar 3:0 apspēlēja "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 67 punktiem 28 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 60 punktiem 27 spēlēs seko "Ventspils", bet 54 punkti ir "Jelgavai", kamēr par diviem punktiem mazāk - Daugavpils "Daugavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti attālinājušies no labāko trijnieka ar 46 punktiem.

Sesto vietu ar 40 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 36 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 17 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar astoņiem punktiem seko "Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!