Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pieredzējušais Latvijas futbola uzbrucējs Māris Verpakovskis tuvākajā laikā varētu atgriezties Grieķijas komandā "Ergotelis", kas pašlaik spēlē valsts pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā, vēsta Azerbaidžānas portāls "1news.az".

Verpakovskis ar sievu un savu jaundzimušo bērnu gatavojoties pārvākties uz pastāvīgu dzīvi Krētas salā, kur arī bāzējas "Ergotelis" vienība.

Tiek ziņots, ka jautājumam līdz galam būtu jāatrisinās jau trešdien. Grieķijas mediji ziņo, ka finansiālos jautājumus abas puses jau atrisinājušas un atlicis vien saņemt dokumentus no Azerbaidžānas Futbola asociācijas (AFFA).

"Ergotelis" komanda pagājušajā sezonā zaudēja vietu Grieķijas čempionāta augstākajā līgā un pašlaik ar 34 punktiem 17 spēlēs atrodas otrās līgas līderpozīcijā.

33 gadus vecais Verpakovskis kopš 2011.gada vasaras pārstāvēja Azerbaidžānas komandu "Baku", kad to vēl vadīja Latvijas speciālists Aleksandrs Starkovs. Šajā laikā uzbrucējs laukumā devies 27 vietējā čempionāta spēlēs, kurās guvis vien trīs vārtus.

Pirms tam divas sezonas Verpakovskis aizvadīja "Ergotelis" komandā, kurai bija izīrēts no Ukrainas vienības Kijevas "Dinamo". Divu sezonu laikā "Ergotelis" komandas sastāvā latvietis izcēlās ar septiņiem precīziem sitieniem.

Kopš 2003.gada beigām, kad Verpakovskis parakstīja līgumu ar Kijevas "Dinamo", viņš bijis izīrēts arī Horvātijas vienībai Splitas "Hajduk", kā arī Spānijas klubiem Vigo "Celta" un "Getafe".

Karjeras laikā Verpakovskis ir spēlējis arī Latvijas klubos "Liepājas metalurgs" un Rīgas "Skonto". Savukārt Latvijas izlases rindās uzbrucējs līdz šim ir aizvadījis 95 spēles, kurās guvis 29 vārtus, un ir visu laiku rezultatīvākais valstsvienības spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!