Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta vadība pagaidām nelems par sankcijām pret finansiālās grūtībās nonākušo "Jūrmalas" klubu, jo cilvēciski apzinās, ka nenokārtotās saistības pret čempionātu komandas vadības prioritāšu sarakstā pašlaik ieņem pēdējo vietu, pastāstīja virslīgas izpilddirektors Emīls Latkovskis.

"Jūrmalas" komanda nonākusi finansiālās problēmās un bija cietusi neveiksmes iepriekšējos sešos mačos. Reaģējot uz spēlētājiem neizmaksātajām algām un neizpildītajiem kluba vadības solījumiem, pagājušajā svētdienā "Jūrmalas" futbolisti atteicās iziet laukumā virslīgas čempionāta spēlē Slokā pret "Metta"/"Latvijas Universitāti", kas lika cīņu atcelt. Vēlāk klubs saņēma tehnisko zaudējumu ar 0:3, kā arī 700 eiro soda naudu.

Līdz trešdienai "Jūrmalas" klubam bija jāsniedz virslīgas vadībai garantijas par saistību izpildi pret virslīgas čempionātu. Komandai pašlaik ir parādi ne tikai pret spēlētājiem, bet arī pret virslīgu un Latvijas Futbola federāciju (LFF), tomēr līdz nospraustajam termiņam "Jūrmala" uz kontaktu ar virslīgas vadību neizgāja un nekādas garantijas par parādu atmaksas termiņu nav sniegusi.

Latkovskis atzīst, ka virslīgas vadībai ir mazāk sviru šīs situācijas kontrolēšanai, bet lielāks lēmumu spēks, kas varētu likt klubam rīkoties, ir LFF pusē. Virslīgas vadība līdz ar saistību neizpildi pret to var rosināt pārējos čempionāta klubus balsot par "Jūrmalas" biedra statusa anulēšanu, tomēr tuvākajā laikā tas netiks darīts.

"Skatīsimies, kā situācija attīstīties, un vērtēsim notiekošo. Pašlaik par nekādām sankcijām nelemsim, jo apzināmies, ka kluba pirmā prioritāte ir norēķināties ar futbolistiem," skaidroja Latkovskis.

Saistībā ar spēlētājiem neizmaksātajām algām "Jūrmalas" klubam no LFF puses ir piemērots aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus. Šis liegums būs spēkā līdz saistību izpildei, turklāt identisku sodu izpelnījusies arī "Skonto" komanda, kas iepriekš prognozēja, ka tai situācijas atrisināšanai būs nepieciešami vairāki mēneši.

"Klubam visupirms ir jādomā par algu izmaksām futbolistiem un veco parādu dzēšanu, kas līdz ar to atceltu liegumu reģistrēt jaunus spēlētājus. Papildinājums "Jūrmalai" būs nepieciešams ne tikai tāpēc, lai turpinātu šo sezonu, bet arī lai izvairītos no kopvērtējuma pēdējās vietas," uzskata Latkovskis. "Pēc tam prioritāti noteikti sekos parādu dzēšana pret LFF Disciplinārlietu komisiju, bet tikai pēc tam aktuāli būs parādi pret virslīgas vadību."

Nākamā čempionāta spēle "Jūrmalai" paredzēta 11.jūnijā izbraukumā pret "Liepāju". Ja arī šajā spēlē jūrmalnieki atteiksies iziet laukumā, paredzams, ka LFF Disciplinārlietu komisija izskatīs jautājumu par komandas izslēgšanu no virslīgas čempionāta.

Pirms šīs sezonas "Jūrmalas" klubs nāca klajā ar ambicioziem mērķiem, kā arī aizvadīja plaši izreklamētu pārbaudes spēļu turnīru Spānijā. Tāpat komandas rindas papildināja vairāki pieredzes bagāti leģionāri, kas gan to pašlaik jau ir pametuši. Tomēr jau sezonas pašā sākumā vienība tika vainota iespējamā spēles sarunāšanā, ko gan kluba vadība kategoriski noliedza, bet Jūrmalas pilsētas dome pēc tam, kad neoficiāli līdzīgu atgadījumu dēļ vienība tika izslēgta no virslīgas Ziemas kausa izcīņas, iesaldēja klubam pienākošos aptuveni 20 000 eiro, pie kuriem komanda līdz šim tā arī nav tikusi.

Turnīra kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 36 punktiem 13 cīņās ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 28 punktiem seko "Skonto" un "Liepāja", kas aizvadījušas attiecīgi 12 un 13 cīņas. Ceturtā ar 26 punktiem 13 spēlēs ir Daugavpils "Daugava", bet pirmo piecinieku ar 19 punktiem 12 cīņās noslēdz "Jelgava".

Sesto vietu ar 12 punktiem 12 mačos ieņem Jūrmalas "Spartaks" komanda, tai punktu zaudē "Daugavpils", bet vēl par punktu mazāk ir Rīgas "Daugavai". Tikmēr astoņus punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar pieciem punktiem seko "Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!