Foto: LETA

"Ventspils" vienība sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas noslēdzošajā kārtā nodrošināja vicečempiones godu, kamēr "Metta"/"Latvijas Universitāte" jau sesto gadu pēc kārtas palikusi priekšpēdējā vietā, kas nozīmē dalību pārspēlēs.

Tiesa, pagaidām vēl nav skaidrības, vai "Metta"/LU futbolistiem tiešām būs jāpiedalās pārspēlēs, jo pastāv varbūtība, ka virslīga varētu jaunajā sezonā paplašināties līdz desmit komandām.

Čempionāta 28. kārtā sestdien "Ventspils" savā laukumā ar 4:1 (3:1) uzvarēja "Metta"/LU, šīs sezonas čempione "Riga" savu skatītāju priekšā aizraujošā cīņā nospēlēja 4:4 (1:1) ar eksčempioni Jūrmalas "Spartaku", ar trim vārtiem izceļoties rīdzinieku uzbrucējam Darko Lemajičam, kamēr jūrmalniekiem visus četrus vārtus iesita pieredzējušais Aleksejs Višņakovs. Vēl "Liepāja"/"Mogo" viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja RFS, bet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savu skatītāju priekšā guva otro uzvaru šosezon, jo ar 1:0 (0:0) pārspēja "Jelgavu".

Lemajičs ar sestdienas "hat-trick" arī nodrošināja sev šīs sezonas labākā virslīgas snaipera titulu, jo viņš kopumā guva 15 vārtus, kamēr 14 bumbas pretinieku vārtos sasita RFS uzbrucējs Maksims Marusičs.

Mačā Ventspilī mājinieki jau pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 3:1. Spēles rezultātu ar precīzu "pendeli" atklāja Ritvars Rugins, tomēr tikai dažas minūtes vēlāk rīdzinieku krievu leģionārs Tamirlans Džamaludinovs panāca izlīdzinājumu.

Tiesa, turpinājumā "Ventspils" izpildījumā sekoja trīs bezatbildes vārti - vispirms tikai divas minūtes vēlāk vadību atjaunoja Amansiu Fortešs, kurš vēlreiz precīzs bija 27. minūtē. Galarezultātu noslēgumā 89. minūtē uzstādīja Tosins Aijeguns.

Šosezon abu vienību savstarpējos mačos trīs uzvaras guva "Ventspils", kamēr viena cīņa noslēdzās neizšķirti.

Savukārt citā sestdienas spēlē "Riga" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 4:4 ar "Spartaku". Pēc šī mača rīdziniekiem tika pasniegtas čempionu medaļas.

Lai arī pirmais puslaiks noslēdzās ar 1:1, kopumā šajā spēlē dominēja ļoti atklāta spēles. Trīs vārtus rīdziniekiem iesita Lemajičs, kurš līdz ar to nodrošināja labākā snaipera godu, kamēr "Spartakam" visus četrus vārtus sasita pieredzējušais Aleksejs Višņakovs.

Tādējādi Višņakovs ar 13 šosezon gūtiem vārtiem labāko snaiperu sarakstā pacēlās uz trešo vietu.

Abu vienību savstarpējos dueļos šosezon allaž panākumus guva "Riga" futbolisti, bet sestdien mačs beidzās neizšķirti.

Tikmēr abās pārējās spēlēs rezultāti bija minimāli. "Valmiera Glass"/ViA guva savu otro uzvaru sezonā un pirmo savā laukumā, jo ar 1:0 uzvarēja "Jelgavu". Vienīgos vārtus iesita mājinieku kapteinis Gatis Kalniņš, kurš izcēlās 78.minūtē.

Iepriekšējās trīs savstarpējās virslīgas cīņās starp šīm komandām uzvaras bija guvusi "Jelgava".

Visbeidzot "Liepāja"/"Mogo", pateicoties teicamam Vladimira Kameša vārtu guvumam, otrajā puslaikā nokārtoja uzvaru viesos pār RFS ar 1:0.

Trīs savstarpējās spēlēs šosezon uzvaras guva "Liepāja".

Virslīgas noslēguma kopvērtējumā pēc visām 28 kārtām "Riga" ieguva 64 punktus, otrā ar 60 punktiem bija "Ventspils", bet pirmo trijnieku ar 55 punktiem noslēdza "Ventspils". Savukārt ceturtā ar 51 punktu bija "Liepāja"/"Mogo", kas arī ieguva pēdējo ceļazīmi uz Eirokausiem, bet piektā ar 42 punktiem bija "Spartaks".

Pirmo sešinieku ar 21 punktu noslēdza "Jelgava", kam ar 19 punktiem sekoja "Metta"/LU, bet "Valmiera Glass"/ViA ar astoņiem punktiem bija pēdējā starp astoņām vienībām.

Līdz ar to nākamsezon "Riga" spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kamēr "Ventspils", RFS un "Liepāja"/"Mogo" - UEFA Eiropas līgas atlasē.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka virslīga un sporta bārs ''SynotTip'' pēc šīs sezonas beigām noslēgs aizvadīto trīs gadu sadarbību. Līdz ar to virslīgai nākamsezon būs jauns ģenerālsponsors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!