Foto: F64
Cīkstone Anastasija Grigorjeva zināja, ka ir pelnījusi kļūt par 2013.gada labāko sportisti Latvijā, tomēr līdz pēdējam brīdim viņa titula saņemšanai nav ticējusi, jo viņas sporta veids nav starp populārākajiem Latvijā.

Kā zināms, Grigorjeva kopš pērnā gada Londonas Olimpiādes vēl nav zaudējusi nevienā cīņā. Panākumi gūti pat par spīti tam, ka viņai šosezon ilgu laiku problēmas sagādāja kakla skriemeļu sāpes, kā rezultātā tika veikta operācija.

Martā Tbilisi Latvijas cīkstone otro reizi karjerā kļuva par Eiropas čempioni, bet vēlāk viņa traumas dēļ bija spiesta izlaist pasaules čempionātu.

"Cerēju, ka balva tiks mums, jo zinājām, ka esam pelnījuši, tomēr tas šķita maz ticams, jo brīvā cīņa sievietēm nav populārākais sporta veids," izteicās Grigorjeva. "Vēl neesmu zaudējusi nevienā cīņā, tomēr neesmu cīnījusies pasaules čempionātā."

Kā zināms, pērn Londonas olimpiskajās spēlēs Grigorjeva pirmajā cīņā pieveica spēcīgo Jeļenu Sergeju Pirožkovu no ASV, bet ceturtdaļfinālā ar 1-3 piekāpās Batsetsegai Soronzonboldai no Mongolijas un laukumu atstāja ar asarām acīs.

"Pirms Olimpiādes pārāk vēlu pārnācām svara kategorijā līdz 63 kilogramiem un nebija laika sagatavoties, bet tagad jau esam iejutušies un, cerams, turpmāk veiksies tikpat labi," izteicās sportiste.

Kā zināms, šogad cīņas sports ieguva plašu uzmanību, jo izskanēja runas, ka, sākot no 2020.gada, to varētu izņemt no olimpisko spēļu programmas. Vēlāk gan vieta starp pasaules prestižākajiem sporta veidiem tika atgūta.

"Nebiju satraukusies, jo no piedāvātajiem sporta veidiem cīņa bija populārākā. Es vienkārši nevarētu iedomāties olimpiskās spēles bez cīņas sporta, jo tie ir pirmsākumi olimpiskajām spēlēm," uzsvēra daugavpiliete, kura izteicās, ka viņai par labu nākuši arī pārmaiņu iespaidā pieņemtie jaunie sporta veida noteikumi. "Jaunie noteikumi man ir labvēlīgāki, jo visu laiku atrodos uzbrukumā un tagad tieši uzbrucēji var nopelnīt visvairāk punktu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!