Foto: AP/Scanpix
ASV sieviešu hokeja izlases spēlētājas panākušas vienošanos ar valsts sporta veida virsvadību "USA Hockey", tādējādi gan sieviešu, gan vīriešu valstsvienības neboikotēs pasaules čempionātu, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

ASV hokejistes pieprasīja sieviešu valstsvienībai līdzīgus finansiālos un sadzīves nosacījumus, kādi ir vīriešu izlasē, pretējā gadījumā draudot ar boikotu. Atbalstu ASV hokejistēm pauda arī vīriešu izlase, kas pieļāva iespēju nestartēt pasaules čempionātā, kas maijā notiks Francijā un Vācijā. Tomēr otrdien "USA Hockey" un sieviešu valstsvienības pārstāves vienojušās par jaunu četru gadu līgumu, kas izbeidza pašreizējās nesaskaņas.

Lai gan jaunā līguma nosacījumi publiski nav zināmi, pārrunām tuvu stāvošas personas apliecinājušas, ka tagad hokejistēm būs lielāka teikšana "USA Hockey" organizācijā. Savukārt sieviešu valstsvienības dalībniecēm krietni palielinājušās naudas prēmijas un ceļojumu kompensācijas, kā arī krietni apjomīgākas būs apdrošināšanas polises.

Pēc jaunās vienošanās panākšanas ASV hokejistes savā labākajā sastāvā ceturtdien pulcēsies uz treniņu, jo jau piektdien Mičiganā sāksies pasaules čempionāts elites divīzijā sievietēm.

ASV hokejistes pirmo reizi prasību par labākiem un līdzvērtīgākiem nosacījumiem pauda jau pirms 18 mēnešiem, un šajā laikā notikušas vairākas pārrunas. Nepanākot vienošanos un tuvojoties pasaules čempionātam, vadošās hokejistes 15. martā vienlaicīgi paziņoja par iespējamo boikotu. 20. martā abas puses vienojās, tomēr jau pēc dažām dienām "USA Hockey" valde to noraidīja, kas lika hokejistēm atteikties no treniņiem. "USA Hockey" vadība sāka meklēt potenciālās izlases kandidātes starp U-22 un U-18 komandu dalībniecēm, tomēr arī tur bija manāma solidarizēšanās ar vadošajām hokejistēm. Sieviešu izlasei atbalstu pauda arī vīriešu izlase, līdz otrdien abas puses vienojušās par jauno darījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!