Foto: EPA/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsēriju ar zaudējumu iesāka Oskara Bārtuļa pārstāvētais klubs Filadelfijas "Flyers", kas ar rezultātu 5:6 (3:2; 2:3; 0:1) piekāpās Čikāgas "Blackhawks" komandai.

Bārtulis, līdzīgi kā iepriekšējos mačos, laukumā nedevās.

Uzvaras vārtus "Blackhawks" labā pēdējās trešdaļas devītajā minūtē guva Tomašs Kopeckis. Vēl "Blackhawks" labā divus vārtus guva Trojs Brīvers, pa vieniem Deivs Bolands, Patriks Šarps un Kriss Verstēgs. "Flyers" labā vārtus guva Ville Leino, Skots Hartnels, Denijs Brīrs, Bleirs Betss un Ārons Ešems.

"Flyers" galvenais treneris Pīters Laviolets par rezultātu pirmajā spēlē bija vīlies. Viņš norādījis, ka nākamajās dienās komanda analizēs spēli, taču jau tagad atzinis, ka "Flyers" pārāk daudz piekāpās cīņā pie saviem vārtiem un arī nespēja izmantot vairākumu (no četriem vairākumiem realizēts viens), ziņo AP.

"Flyers" Stenlija kausa izcīņas finālā iekļuva pēc 13 gadu pārtraukuma, pusfināla sērijā pārspējot Monreālas "Canadiens". Savukārt Čikāgas "Blackhawks" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 pārspēja Sanhosē "Sharks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!