Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Filadelfijas "Flyers", kuru pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, ceturtdien pievienojās divi aizsargi Andrejs Mezarošs un Šons O'Donels.

Slovāku aizsargs Mezarošs "Flyers" nonāca pēc maiņas darījuma ar Tampabejas "Lightning". Filadelfijas klubs pretī atdeva otrās kārtas izvēles tiesības nākamā gada draftā.

Aizvadītajā sezonā 24 gadus vecais Mezarošs "Lightning" rindās aizvadīja 81 regulārā čempionāta spēli, gūstot sešus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -14.

Savukārt 38 gadus vecais O'Donels, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Losandželosas "Kings", ceturtdien kļuva par neierobežotu brīvo aģentu, bet ar "Flyers" komandu pieredzējušais aizsargs parakstīja līgumu uz vienu gadu. Sezonas laikā O'Donels saņems tieši vienu miljonu ASV dolāru (575 000 latu).

Aizvadītajā sezonā O'Donels 78 regulārā čempionāta mačos guva trīs vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +14.

Tāpat "Flyers" komanda ceturtdien pagarināja līgumu ar 25 gadus veco aizsargu Breidonu Koburnu, kurš divu sezonu laikā saņems 6,4 miljonus dolāru (3,7 miljonus latu).

Aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā Koburns piedalījās 81 mačā, gūstot piecus vārtus un izpildot 14 rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -6.

Līdz ar to "Flyers" sastāvā šobrīd ir septiņi aizsargi, kuriem ir vienvirziena līgums, tostarp arī Bārtulis. Filadelfijas klubs tuvākajā laikā, iespējams, varētu veikt kādu maiņu, lai sastāvu pastiprinātu ar aizsargu.

Tāpat jāpiemin, ka "Flyers" ceturtdien uz diviem gadiem pagarināja līgumu arī ar Stenlija kausa varoni vārtsargu Maiklu Leitonu, kurš divu sezonu laikā saņems 3,1 miljonu dolāru (1,78 miljonus latu).

Tomēr "Flyers" varētu censties iegūt kādu labu vārtsargu, kurš atrodas brīvā aģenta statusā. Kā viens no variantiem tiek nosaukts Sanhosē "Sharks" vārtsargs Jevgēņijs Nabokovs, kurš ceturtdien kļuva par neierobežotu brīvo aģentu. Tāpat Filadelfijas vienība izrādījusi interesi arī par Dalasas "Stars" vārtsargu Mārtiju Turko, kurš arī ir brīvais aģents.

Taču jāpiebilst, ka noslēgtais līgums ar Leitonu mazliet ierobežoja "Flyers" finansiālās iespējas, tāpēc iespējamajai Nabokova vai Turko pārvilināšanai var arī nepietikt brīvo līdzekļu.

Kā ziņots, "Flyers" nupat aizvadītajā sezonā negaidīti iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!