Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pēdējās spēlēs pirms Vankūveras Ziemas olimpiskajām spēlēm sestdien rezultatīvas piespēles izdarīja Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis un Latvijas izlases rezervists Artūrs Kulda, bet viņu pārstāvētās komandas cīnījās ar mainīgām sekmēm.

Bārtulis ar rezultatīvu piespēli palīdzēja savai komandai Filadelfijas "Flyers" ar 6:2 pieveikt Monreālas "Canadiens". Bārtulis jau mača piektajā minūtē asistēja Denijam Brīram vārtu gūšanā. Visā spēlē latviešu aizsargs laukumā bija 16:22 minūtes, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs "+1".

Savukārt Kulda sestdien guva pirmo rezultativitātes punktu NHL karjerā, tomēr Atlantas "Thrashers" saspringtā mačā pēcspēles metienos ar 4:5 zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Otrās trešdaļas 14.minūtē pēc Kuldas un Īvandera Keina piespēlēm Maksims Afinogenovs izlīdzināja rezultātu 3:3. Savā otrajā mačā NHL karjerā Kulda laukumā bija 12:04 minūtes, bloķēja divus pretinieku metienus, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs "+1".

Veiksmīgi pēdējo maču pirms Olimpiādes aizvadīja arī Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš, palīdzot Dalasas "Stars" ar 3:0 pieveikt Fīniksas "Coyotes". Skrastiņš nospēlēja 17:21 minūti, bet viņa lietderības koeficients bija viens no labākajiem mačā "+2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!