Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" aizsargs Oskars Bārtulis pirmdien atgriezīsies laukumā savas komandas sastāvā, debitējot Stenlija kausa izcīņas finālā.

"Flyers" pašlaik piedalās Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā tiekas ar Čikāgas "Blackhawks" vienību, bet Bārtulis šosezon piedalījies tikai pirmajās divās Stenlija kausa spēlēs, savukārt pēc tam tika nosēdināts rezervē.

Filadelfijas vienība ilgstoši spēlējusi ar sešiem aizsargiem, bet sestdien Čikāgā notikušajā pirmajā finālspēlē, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 5:6, tai pat nācās pāriet uz spēli tikai ar diviem aizsargu pāriem.

Šajā mačā tikai vienu reizi uz ledus izgāja Raiens Parents, kurš uzreiz pieļāva rupju kļūdu, kas noslēdzās ar vārtu zaudējumu. Turpinājumā Parents vairs laukumā netika laists. Tāpat Lukašs Krajičeks nospēlēja tikai astoņas minūtes. Līdz ar to pārējie četri aizsargi spēlēja vairāk nekā 25 minūtes katrs.

Kā vēsta ASV mediji, pirmdien plānotajā otrajā finālspēlē Bārtulis dosies laukumā Parenta vietā.

Latvietis spēlēs trešajā aizsargu pārī ar Krajičeku.

"Kad iegūsti iespēju spēlēt Stenlija kausa finālā, tu nedomā par kondīciju, bet par labākās spēles parādīšanu," izteicās Bārtulis. "Mums nepieciešams spēlēt labāk aizsardzībā un nedot viņiem iespēju uzbrukt."
Bārtulis atzina, ka "šis ir hokejs" un nav atšķirība vai tiek spēlēts pasaules čempionātā vai olimpiskajās spēlēs.

Tāpat šajā mačā laukumā dosies arī uzbrucējs Denjels Karsillo, kurš nomainīs pirmajā finālspēlē vienus vārtus guvušo Džeimsu van Rīmsdiku.

Jau iepriekš bija zināms, ka "Blackhawks" komandai otrajā spēlē nepalīdzēs uzbrucējs Endrjū Leds.

Bārtulis Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar Ņūdžersijas "Devils" vienību piedalījās pirmajās divās spēlēs. Pirmajā mačā nespēlēja Parents, bet otrajā Krajičeks, tomēr pēc tam pieredzējušākie komandas biedri latvieti izkonkurēja no sastāva. Turpinājumā Bārtulis komandā atradies kā septītais aizsargs, tomēr jau 16 mačos pēc kārtas laukumā nav devies.

Neskatoties uz pieciem ielaistajiem vārtiem 35 minūšu laikā, arī otrajā spēlē "Flyers" vārtos stāsies Maikls Leitons. Iepriekšējā spēlē viņš spēja atvairīt tikai 15 no 20 uz saviem vārtiem izpildīto metienu.

Sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Bārtulis varētu kļūt tikai par trešo latviešu hokejistu, kurš spēlējis Stenlija kausa finālā. 1996.gadā to paveica Sandis Ozoliņš, kura pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" komanda triumfēja visā turnīrā, bet 2002.gadā Artūrs Irbe bija Karolīnas "Hurricanes" komandas pamatvārtsargs, tomēr toreiz Irbes vienība sērijā zaudēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!